Verdachte geeft toe dat hij Bulgaarse journaliste sloeg, maar ontkent verkrachting en moord

Viktoria Marinova.
REUTERS Viktoria Marinova.
De twintigjarige man die verdacht wordt van de moord op de Bulgaarse journaliste Viktoria Marinova heeft tegenover de Duitse politie toegegeven dat hij haar aangevallen heeft. Maar de Bulgaar ontkent dat hij de 30-jarige tv-presentatrice verkracht, omgebracht en beroofd heeft.

De verdachte verklaarde dat hij Marinova vorig weekend in haar gezicht geslagen heeft. Vervolgens gooide hij haar in de bosjes, maar meer zou er dus niet gebeurd zijn. 

Marinova werd vandaag begraven.
EPA Marinova werd vandaag begraven.

De man pleegde de aanval in een park in de Bulgaarse stad Roese. Naar eigen zeggen was hij sterk onder invloed van drank en drugs. Hij kende haar niet en beweert dat zijn uitbarsting van geweld toevallig was. De verdachte vluchtte naar Duitsland, waar hij werd aangehouden.

AFP

Volgens het OM in Nedersaksen zijn er geen aanwijzingen voor politieke motieven achter de moord. De Bulgaar wordt waarschijnlijk binnen enkele dagen uitgeleverd aan zijn thuisland. Volgens de Bulgaarse politie wijst onder meer DNA-bewijs op zijn betrokkenheid. Verder zou hij de telefoon en sieraden van de journaliste gestolen hebben.

De moeder van de vermoorde journaliste Viktoria Marinova.
REUTERS De moeder van de vermoorde journaliste Viktoria Marinova.

De vrouw was op het moment van de feiten aan het joggen in het park om zich voor te bereiden op een marathon.

REUTERS5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ine Van Cauwenberg

  Vreselijke dood, zo een jonge mooie dame!!!

 • Marc Van der Vloedt

  Gelukkig hebben wij alléén maar voorlees journalisten (van het voorgekauwde, de hapklare en gemakkelijk te laten verteren mediavoer)

 • Paul Philippaerts

  Bulgarije is toch wel degelijk een schurkenstaat, mogen Roemenie een hand geven. Stop met die landen vrij te laten rondlopen in de eu.

 • etienne vijverman

  drank en drugs ....zijn geen excuus !!!!! maar wel te zien wat het men kan doen !!!!

 • Ronald Beintema

  Geweldig dat DNA kan worden opgespoord!!!