Verdachte die werd opgepakt in onderzoek naar moord op Duitse CDU-politicus terug vrijgelaten

De Duitse politie pakte gisteren een verdachte op in verband met de moord op de CDU-politicus Walter Lübcke in Kassel. Die werd een week geleden van dichtbij in het hoofd geschoten. Even later werd hij alweer vrijgelaten. 

“Hij werd ondervraagd en kon daarna beschikken”, verklaarde een politiewoordvoerder zondagmorgen. Meer details maakte hij niet bekend.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung had voordien bericht dat een jongeman was opgepakt die tot de privékringen van de politicus behoorde. Volgens bronnen nabij het onderzoek was de dader geïdentificeerd. De politie was de man op het spoor gekomen na onderzoek van onder meer de telefoongegevens van het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie maakte zelf echter niets bekend, en de politie stelde dat het nog te vroeg was om te spreken van een verdachte. 

De 65-jarige Lübcke werd in de nacht van zondag op maandag door een familielid dood aangetroffen op het terras van zijn huis in Wolfhagen bij Kassel. Hij was doodgeschoten. De afgelopen dagen werd er door de politie al rekening mee gehouden dat de dader mogelijk iemand uit de directe omgeving van het slachtoffer was.

Lübcke wordt donderdag begraven.

Politie doet onderzoek bij de woning van Walter Lübcke
REUTERS Politie doet onderzoek bij de woning van Walter LübckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.