Verdachte aanslagen Parijs kan uitgeleverd worden aan Frankrijk

Yassine Atar
Screenshot YouTube Yassine Atar
Terreurverdachte Yassine Atar, die in voorlopige hechtenis zit in het kader van het Belgische onderzoek naar de aanslagen in Parijs in 2015, zou binnenkort uitgeleverd kunnen worden aan Frankrijk, schrijft la Dernière Heure vandaag. Frankrijk heeft in augustus een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor Atar, zegt een bron dicht bij het onderzoek.

De raadkamer van Brussel heeft maandag beslist om dat Europees aanhoudingsbevel in werking te laten gaan. Dat heeft de woordvoerder van het federaal parket bevestigd aan de krant.

Yassine Atar is de neef van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen bij de aanslagen in Brussels Airport en Maalbeek. Hij is ook de jongere broer van Oussama Atar (33), die beschouwd wordt als het brein, of die op zijn minst de inspirator was van de aanslagen en zou schuilgaan achter de naam 'Abou Ahmad'.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Huysmans

    Lever al onze Syriëstrijders tegelijkertijd ook uit, dan zijn we ervan af. In Belgïe weten we toch niet hoe we de zaak onder controle kunnen houden.