Verdacht postpakket in Nederland blijkt ongevaarlijk te zijn

De bewuste bombrief die eerder in Amsterdam werd afgeleverd.
Politie De bewuste bombrief die eerder in Amsterdam werd afgeleverd.
Een verdacht postpakket, dat vrijdagmiddag bij onze noorderburen in een bedrijf in Neede was aangetroffen, blijkt ongevaarlijk. Eerder vrijdagmiddag meldde de politie dat het verdachte pakket was gevonden bij een bedrijf aan de Mengersdijk in Neede, in de provincie Gelderland.

Direct werd de omgeving afgezet en het zogeheten Team Explosievenverkenning (TEV) ingeschakeld.

De afgelopen dagen waren er meerdere meldingen van bombrieven die ontploften bij bedrijven en verdachte pakketjes. Sommige bleken loos alarm. Begin januari werden ook al zeven bombrieven verstuurd naar bedrijven in AmsterdamRotterdamUtrecht en Maastricht.

Er zijn geen signalen dat de anonieme bombrievenzender van plan is om ook in België brieven rond te sturen. Toch is bpost extra alert na de voorvallen bij onze noorderburen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.