Verbod in Brazilië lijkt te werken: aantal bosbranden in Amazonegebied “ongekend laag”

Archiefbeeld ter illustratie
REUTERS Archiefbeeld ter illustratie
De Braziliaanse autoriteiten melden dat het aantal branden in het Amazonegebied vorige maand “ongekend laag” was. Het nationale instituut voor ruimteonderzoek (INPE) registreerde via satellietbeelden 7.855 branden. Dat is het laagste aantal in de maand oktober, sinds het begin van de metingen in 1998.

INPE geeft geen verklaring waarom het aantal branden zo laag uitvalt. De branden in het Amazonegebied zorgden dit jaar voor internationale onrust. President Jair Bolsonaro stelde eind augustus een verbod van 60 dagen in op het stichten van branden om land vrij te maken.

Brazilië kampt ook nog steeds met bosbranden in de toeristische regio Pantanal. Het draslandgebied staat bekend om de enorme biodiversiteit, maar vorige maand zijn er nog 2.430 branden geregistreerd: het hoogste aantal in de maand oktober sinds 2002. In totaal zou het gaan om een gebied van 122.000 hectare. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lucien lemahieu

    ze hebben naar de president geluisterd en zijn suggestie nagekomen. minder rook nu.