Verbijstering in Rome: Somaliër dringt bevallingskamer binnen en randt barende vrouw aan

Thinkstock
Een Somaliër die zich had vermomd als verpleger, glipte op oudejaarsdag de kraamafdeling van het Sant’Eugenio ziekenhuis in Rome binnen. Daar randde hij een vrouw aan die op het punt stond om een kind op de wereld te zetten.

Volgens de getuigenis van het 43-jarige slachtoffer drong de man de kamer binnen toen de bevalling net op gang was gekomen. Hij begon met de vrouw te praten en betastte haar terwijl hij zichzelf bevredigde.

De vrouw zette het op een schreeuwen en kon zo de aandacht van het verplegend personeel trekken. De man sloeg op de vlucht maar toegesnelde verplegers konden de aanrander vasthouden tot de politie arriveerde.

De vreselijk episode belicht opnieuw het probleem van de gebrekkige veiligheid in ziekenhuizen en de verontrustende mentale toestand van sommige vluchtelingen, schrijven Italiaanse media.

De man wist ongemerkt een plunje van een verpleger te stelen in de wasserij van het hospitaal. Vervolgens begaf hij zich naar de eerste verdieping en drong daar de bevallingskamer binnen.

De 38-jarige Somaliër, Ali Abdella, verblijft al enkele jaren in Italië en is geen onbekende voor het gerecht. Op de vraag waarom hij zich op 31 december rond 16 uur in het ziekenhuis ophield, antwoordde hij: "Dat weet enkel God".

De rechtbank oordeelde gisteren dat hij aangehouden blijft. Op 10 februari moet de man opnieuw voor de rechtbank verschijnen. De advocaat van de verdachte heeft al aangekondigd dat hij een psychiatrisch onderzoek zal vorderen. 
150 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Buitink

  De trend is weeral gezet voor 2018..

 • Diane Bernaerts

  Marco Par en Jan Pharma: Rome ligt in Italië, niet in België! ;)

 • Yvan Lindekens

  En binnen zes maanden een rechtzetting op p. 28?

 • gilberte lambrechts

  Moet die man nog eerst een onderzoek krijgen, weten ze dat zonder onderzoek niet dat die niet goed bij zijn hoofd is.

 • bert paulussen

  Beste Peggy Peeters: natuurlijk heeft nationaliteit er veel mee te maken. In een ander HLN-artikel vandaag staat dat vooral Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs momenteel verantwoordelijk zijn voor een explosieve toename van het geweld in Duitsland. Sorry, Peggy, de waarheid heeft ook haar rechten.