Venezuela verwacht Amerikaanse invasie

Diosdado Cabello tijdens een interview op 25 juli.
REUTERS Diosdado Cabello tijdens een interview op 25 juli.
Venezuela verwacht dat Amerikaanse mariniers binnenkort het land binnendringen. De nummer twee van de Socialistische Partij Diosdado Cabello verwacht de Amerikanen komende week. "Wij zijn een klein en nederig land, waarschijnlijk komen de mariniers hierheen."

Vorige week hadden Venezolaanse en Amerikaanse gevechtsvliegtuigen een confrontatie met elkaar. Een Venezolaanse straaljager zou volgens de VS een vliegtuig "agressief hebben gevolgd". Volgens Cabello komen de soldaten daarom naar Venezuela. "Ze kunnen binnenkomen, het probleem is echter of ze Venezuela wel verlaten."

Onafhankelijk

Het Zuid-Amerikaanse land is voorbereid op oorlog aldus Cabello. “Twee eeuwen geleden hebben we het machtigste imperium ter wereld ons land uitgewerkt. Toen waren we lang niet zo verenigd en georganiseerd als nu”. De Venezolaan verwijst daarmee naar de onafhankelijkheidsstrijd die begin 19e eeuw woedde in de voormalige kolonie van Spanje. Cabello deed de uitspraken tijdens een internationale bijeenkomst voor linkse organisaties in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft niet gereageerd op de uitlatingen van Cabello.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos beverke

  Aan zijn volgevreten volume kan men direct zien dat het een van de Maduro kliek is.De oppositie leden zien er wat magerder uit tenzij ze al in het buitenland bij de meer dan 3 miljoen vluchtelingen verblijven

 • Lander Colemont

  Dat zou Trump toch nooit doen!!

 • chris delanghe

  Oorlogstokers bij uitstek. En al zeker als er olie in de buurt zit. Hun oorlogsindustrie is de belangrijkste industrie voor hun. Kassa kassa. De heropbouw van verwoestte gebieden wordt steeds afgewimpeld naar anderen wat betreft de kosten. Echter de (amerikaanse) bedrijven die de heropbouw moeten doen zijn nu al bekend en de prijzen zijn torenhoog. Dus 2x kassa kassa. Ze zullen dat weer een preventieve oorlog noemen. Walgelijk!

 • an kobe

  Weet je nog toen Trump en zijn supporters zeiden dat we met Hillary niets dan oorlog zouden krijgen? Ondertussen heeft Trump al met oorlog gedreigd in Venezuela, Iran en Zuid-Korea. En zijn kiezers, die slikken het allemaal...

 • Ivan Willems

  Amerika heeft mensenheugenis altijd oorlog gevoerd uit eigenbelang en niet zozeer om de vrede in de wereld te bewaren. Hangt ook af welke president er op het ogenblik aan de macht was. En ja, we mogen God danken voor de tussenkomst van de Amerikanen in WW2. Maar de laatste "Jaren"?????