Venezuela creëert grenspolitie om vluchtelingenstroom te stoppen

Politieagenten in Venezuela.
AP Politieagenten in Venezuela.
Venezuela heeft een speciale politiedienst opgericht om de grens met Colombia te bewaken. De jongste maanden trokken duizenden Venezolanen die grens over, op de vlucht voor de economische en politieke crisis in eigen land. 

De grenspolitie start met onmiddellijke ingang, verklaarde vice-president Delcy Rodríguez op de nationale televisie. Volgens haar komen er 72 controlepunten, aan havens, luchthavens en grensposten.

De grens tussen Venezuela en Colombia is 2.200 kilometer lang. Volgens de Verenigde Naties zijn sinds 2015 al 1,9 miljoen Venezolanen gevlucht voor de economische crisis in eigen land. President Nicolas Maduro ontkent echter dat zijn land een vluchtelingenprobleem heeft. 

De economie van Venezuela stortte in 2016 in als gevolg van de daling van de olieprijzen en economisch wanbeleid van de socialistische regering van Maduro. Het land kampt met een hyperinflatie, een tekort aan voedsel, en geneesmiddelen. Er zijn ook regelmatig stroomtekorten.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • etienne bies

  gevangen in je eigen land.........

 • Leo Marien

  Ik hoop dat Crombez eens op missie gaat naar zijn collega's in Venezuela. Misschien gaan zijn ogen dan eens open?

 • leppens victor

  Het begint langzaam maar zeker op een rood paradijs á la DDR.te lijken. mvg.

 • Steven Moens

  Een van de kenmerken van een geslaagd communistisch paradijs, gewapende grenspolitie om diegenen die de euforie van het paradijs niet meer aankunnen toch maar binnen te houden...