Venezolaanse vluchtelingenkampen aangevallen door omwonenden in Brazilië

EPA
In het noorden van Brazilië zijn zaterdag twee kampen van Venezolaanse vluchtelingen aangevallen en in brand gestoken. Het gaat om een wraakactie van de lokale bevolking, nadat een vluchteling een handelaar zou hebben bestolen.

Het gaat om twee tentenkampen bij de grensplaats Pacaraima, in de noordelijke staat Roraima. Daar raakte zaterdag een handelaar gewond toen hij en zijn familie werden aangevallen bij een diefstal. Volgens de bewoners, die al geruime tijd op gespannen voet leven met de vluchtelingen, was de dader een Venezolaan.

Als wraak trokken tientallen Brazilianen naar de twee geïmproviseerde vluchtelingenkampen, die ze vernielden en in brand staken. Er vielen volgens de lokale autoriteiten geen gewonden.

In totaal zijn sinds begin 2017 al ruim 127.000 inwoners uit Venezuela, waar een zware economische en politieke crisis woedt, naar Brazilië gevlucht. In dezelfde periode trokken meer dan een miljoen Venezolanen naar Colombia, terwijl sinds het begin van 2018 ongeveer 500.000 Venezolanen naar Ecuador, en vandaar vaak verder naar Peru en Chili, vluchtten.

EPA5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • cecil atherton

  De uitkomst van het socialisme, keer op keer. Socialisme = armoe en miserie op termijn. Een mens zou gaan denken dat die met de touwtjes in handen het erom doen.

 • Willy CAUBERGS

  Wat links beleid met het mooie Venezuela gedaan heeft !!! En de gewone burger is steeds slachtoffer van de verspilzucht van linkse dictatoriale leiders .....

 • Ibn Marouf

  "Vluchtelingen" vertonen veel te veel vrijpostigheid en zelfs crimineel gedrag. Dat de bevolking zich daartegen hardhandig verzet is doodgewoon!

 • ines laheye

  daar kunnen we nog veel van leren, ze laten daar niet alles zomaar over hun hoofd stroppen zoals hier.

 • Peter Van de Velde

  Wereldwijd vluchtelingen....stuur ze allen naar Mossel Bay, het uiterste van zuid-afrika, mooi weer zicht op zee, meer moet dat niet zijn! Of anders zijn er nog leuke onbewoonde eilandjes in de oceaan, dat ze daar maar een kolonie stichten.