Venezolaanse president: "VS hebben Colombia bevolen om mij te vermoorden"

REUTERS
De Venezolaanse president Nicolas Maduro beschuldigt de Verenigde Staten ervan Colombia te hebben opgedragen om hem om te brengen. "Het Witte Huis heeft Bogota belast met het vermoorden van Maduro", zei hij donderdag tijdens een live uitgezonden toespraak. "Daarom noemen ze mij een dictator, want alles is toegestaan tegen een dictatuur." Het staatshoofd gaf echter geen bewijzen voor zijn uitspraak.

Na de vermoedelijke mislukte aanslag op Maduro met drones op 4 augustus beschuldigde de president Washington er ook al van de daders te steunen. Hij beweerde toen ook dat de toenmalige president van Colombia, Juan Manuel Santos, verantwoordelijk was voor de aanval.

De VS ontkennen elke betrokkenheid. Vorige maand breidden ze wel nog de sancties tegen Maduro en zijn vertrouwelingen uit. Amerikaans president Donald Trump waarschuwde toen nog dat "elke optie op tafel ligt in verband met Venezuela".

Overlijden opposant

Tijdens zijn toespraak donderdag ging Maduro overigens niet in op het overlijden afgelopen vrijdag van opposant Fernando Alban. Hij werd opgepakt in verband met de mislukte aanslag van augustus en viel uit een venster van het hoofdkwartier van de inlichtingendienst SEBIN. Volgens de regering beroofde hij zichzelf van het leven, maar de oppositie zegt dat hij werd vermoord.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lisette Theunis

  Als deze dwaas nu eens terug met zijn bus zou gaan rijden ipv. de rest van zijn economie ook nog eens ten gronde te richten, en zijn volk nog verder uit te hongeren, het zou misschien een pril begin van herstel kunnen betekenen.

 • Johan Vandevelde

  Dat zou zeer terecht zijn. Je land lijdt honger.

 • EDDY VAN LANDEGHEM

  Het beste voor dat land is inderdaad dat die pipo verdwijnt. Hoe dat is een andere zaak!

 • paul snemmel

  af en toe worden er in de VS ook humane beslissingen genomen

 • RENE LENAERTS

  En veel van zijn landgenoten wensen stiekem dat het waar was...