Venezolaanse president Maduro op bezoek bij Poetin

De Venezolaanse president Maduro schudt de hand van de Russische president Poetin tijdens een ontmoeting in december vorig jaar.
REUTERS De Venezolaanse president Maduro schudt de hand van de Russische president Poetin tijdens een ontmoeting in december vorig jaar.
De Venezolaanse president Nicolas Maduro wil de betrekkingen met bondgenoot Rusland versterken, met het oog op de steeds strengere sancties tegen zijn land. Hij is maandagavond lokale tijd naar Rusland vertrokken.

"Ik zal onze vriend Vladimir Poetin en een groep ondernemers ontmoeten", aldus Maduro in een televisietoespraak. "We zullen de dynamiek van onze betrekkingen bekijken en nieuwe wegen zoeken om onze samenwerking op te voeren."

Maduro is al maandenlang verwikkeld in een machtsstrijd met de zelfverklaarde interimpresident Juan Guaidó. Vele landen erkenden die laatste al als de rechtmatige staatsleider en eisen dat Maduro aftreedt. Maduro krijgt wel steun uit Rusland, China, Iran, Turkije, Cuba, Bolivia en Nicaragua.

De Verenigde Staten en de Europese Unie legden Maduro en zijn entourage harde sancties op. Rusland blijft daarentegen zaken doen met het land. Moskou en Caracas werken ook militair samen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Gevaert

  Trump duwt iedereen in de armen van de klassieke vijanden die langzaamaan minder vijandig lijken dan Amerika.

 • guy perain

  ''Soort zoekt soort'' zegt het spreekwoord!!

 • Luc Brouckaert

  Maduro beschikt over goede en sterke vrienden. De sancties die de VS en Europa hem opleggen zal hem worst wezen.

 • Jo Van Echelpoel

  Al eens met een Venezolaanse vluchteling gepraat? Koning dollar en diens vrienden ontwrichten dat land volledig . Een beetje solidariteit van sociaal gezinde werelddelen is daar essentieel.

 • Edmond Dillien

  De sancties die ze Maduro en zijn entourage opleggen zijn een lachertje voor de gesanctioneerden en een catastrofe voor de man in de straat, zoals gewoonlijk het resultaat is van die "politieke sancties" tegen regeringen die niet sporen.