Venezolaanse oppositieleider roept op tot "grootste betoging ooit" tegen Maduro

Juan Guaido.
EPA Juan Guaido.
Juan Guaido heeft zijn landgenoten opgeroepen om op 1 mei de grootste betoging uit de geschiedenis van zijn land te organiseren tegen president Nicolas Maduro.

De oppositieleider lanceerde de oproep tijdens een toespraak voor honderden aanhangers in de hoofdstad Caracas. Hij wil dat er een einde komt aan de "bezetting" door Maduro. De datum is symbolisch belangrijk, want op de Dag van de Arbeid organiseert de socialistische regering traditioneel grote optochten.

Op 23 januari riep Guaido zichzelf uit tot interim-president. Een vijftigtal landen hebben hem in die functie erkend. De oppositie meent dat Maduro zijn mandaat heeft verlengd door de verkiezingsresultaten te vervalsen. Guaido vindt ook dat Maduro verantwoordelijk is voor de zware economische crisis in het land.

Maduro beschuldigt Guaido er op zijn beurt van een staatsgreep te willen plegen met de hulp van de Verenigde Staten.

Nicolas Maduro.
REUTERS Nicolas Maduro.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jürgen Mouton

    De puppet van de VS is geen oppositieleider meer, want hij mag 15 jaar geen enkele publieke functie meer uitoefenen. Nu nog veroordelen wegens het proberen plegen van een staatsgreep. De VS mag beginnen stoppen met zich te moeien met de binnenlandse politiek van andere landen, en het brengen van "democratie"...