Venezolaans hooggerechtshof legt oppositieleden landverraad ten laste

De Venezolaanse oppositieleider en zelfbenoemde interim-president Juan Guaido.
AP De Venezolaanse oppositieleider en zelfbenoemde interim-president Juan Guaido.
Het Venezolaanse hooggerechtshof heeft nog eens vier parlementariërs van de oppositie landverraad ten laste gelegd. Het hof kwam eerder deze maand ook al met vergelijkbare beschuldigingen tegen tien andere tegenstanders van de regering.

"Dit geeft ons alleen maar meer kracht", reageerde oppositielid Winston Flores op de beschuldigingen aan zijn adres. Hij noemde de aanklachten "illegale bevelen van de dictator". De oppositie is verwikkeld in een felle machtsstrijd met het regime van de socialistische leider Nicolás Maduro.

Toegang parlement versperd

Veiligheidstroepen versperden dinsdag ook de toegang tot het parlement, waar de oppositie in de meerderheid is. Parlementariërs wilden onder meer vergaderen over de beschuldigingen aan het adres van hun collega's, maar de zitting moest worden geschrapt. De autoriteiten stelden dat onderzoek werd gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van een explosief.

Bekijk ook:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos beverke

    Ja Mr Jean Paul dat krijg je als politiek als een dekmantel gebruikt voor overtredingen van de wet en de grondwet.In Spanje wordt het regionaal nationalisme niet vervolgd,wel diegene die misbruik hebben gemaakt van overheidsgelden en de grondwet hebben overtreden.Ga al de presidenten van Calalonie van Pujol tot de huidige maar eens na...nationalist tot graaien in de schatkist ja! Van Maduro moeten we geen tekeningske maken zeker?

  • Jean Paul Peelos

    Idem in de EU. Kijk naar Spanje. Lid van de EU. Heeft politieke gevangenen en politieke bannelingen. Met de stilzwijgende instemming van Europa.