Venetië loopt weer onder: waterpeil bijna anderhalve meter hoger dan normaal

AP
Grote delen van het historische centrum van Venetië zijn deze morgen opnieuw onder water komen te staan nadat het waterpeil bij vloed om 6.45 uur 144 centimeter hoger was dan normaal. Dat zeggen de officiële bronnen.

Hoewel meer dan zestig procent van het historisch centrum was ondergelopen, was de waterstand lager dan gevreesd. Over mogelijke schade is nog niets bekend.

De lagunestad lijdt nog steeds onder de gevolgen van de hoge waterstanden vorige maand. Die bereikten op 12 november een piek van 187 centimeter hoger dan normaal, de hoogste stand in 33 jaar.

In Venetië geldt een waterstand vanaf 140 centimeter boven het normale peil als uitzonderlijk.

AP
AP6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bert Kram

  Om misverstanden te voorkomen misschien goed te vermelden dat dit niet met het klimaat te maken heeft. Jaarlijks terugkerend fenomeen en de stad zinkt.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Spijtig want Venetië is een prachtige en speciale stad!

 • Patrick Verbelen

  Hadden ze hun stad maar moeten beschermen.

 • Kristof Saelens

  Jammer zo een prachtige stad. Hopelijk weinig blijvende schade.

 • Jozef Van Vaerenbergh

  Gemeten met een elastiek blijkbaar !