Veiligheidstroepen doden 12 terreurverdachten in Sinaï

Een IS-vlag wappert in de wind.
Lulla - Fotolia Een IS-vlag wappert in de wind.
De veiligheidstroepen in Egypte hebben twaalf terreurverdachten gedood bij gevechten in het noorden van het Sinaï-schiereiland, waar een grote militaire operatie aan de gang is tegen terreurgroep Islamitische Staat. Dat heeft een bron binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaard.

Het vuurgevecht vond plaats in de stad El Arish, nadat de veiligheidsdiensten informatie hadden gekregen over de aanwezigheid van "terroristische elementen" in de regio. Twaalf "terroristen" werden gedood, aan de kant van het leger waren er geen slachtoffers.

"Sinaï 2018"

Sinds het begin van het offensief "Sinaï 2018" op 9 februari, kwamen al 250 jihadisten en een dertigtal soldaten om het leven, zo blijkt uit officiële cijfers. Op 5 augustus kondigden de autoriteiten nog aan dat op een paar dagen tijd 52 jihadisten om het leven kwamen.

Sinds de afzetting van president Mohamed Morsi in 2013, vechten de veiligheidskrachten in de Sinaï tegen extremistische groepen, waaronder IS. Door aanvallen van jihadisten zijn al honderden politieagenten en soldaten omgekomen. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  Hebben die dan een vlag van islamitische staat? of laten ze deze wapperen om de vijand te misleiden. Dat zou ik toch niet riskeren want als de veiligheidstroepen een komen zouden er wel eens slachtoffer kunnen vallen.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Goed nieuws dat er geen militairen zijn gedood maar enkel de terroristen welke andere mensen van de bevolking hadden kunnen doden!!

 • Pieter Janssens

  "verdachten" dus het staat zelfs niet vast dat ze terroristen zijn of waren... waar is Canada nu met onze mensenrechten ??

 • Peter Gijselaar

  Meer van dat en kom ne keer naar hier.

 • Frans Dedokker

  Hier pakken ze die op en worden direkt vrijgelaten, en pas op "onder strenge voorwaarden" he