Veganistische ouders laten baby’tje verhongeren

Julia French en Robert Buskey.
rv Julia French en Robert Buskey.
Een jong koppel uit Florida in de Verenigde Staten is ervan beschuldigd hun vijf maanden oude baby’tje zwaar te hebben verwaarloosd. Het jongetje kreeg van zijn ouders, die strikt veganistisch zijn en dus geen dierlijke producten willen consumeren, dagelijks een papje op basis van aardappels. Vijf maanden na zijn geboorte was het kind amper een pond bijgekomen.

Het kindje, dat bij de geboorte in september zeven pond en negen ons woog, woog deze week nog maar acht pond en acht ons: in al die maanden was het slechts een goede pond bijgekomen.

Volgens de politie, die het kind afgelopen woensdag sterk vermagerd aantrof, met ribbetjes die door het vel heen staken, kon het jongetje zich door uitputting en energiegebrek niet meer bewegen. “Ik heb nog nooit een kind gezien dat zo dicht bij de dood stond”, zegt politieagente Lauren Watson van de lokale politie van Titusville.

De politie heeft het kind meegenomen en naar het ziekenhuis gebracht, waar het donderdag al een halve pond was aangekomen, enkel en alleen door de vloeistoffen die hij daar toegediend kreeg.

Verwaarlozing

De ouders van de baby, het jonge koppel Julia French (20) en Robert Buskey (31), wordt verwaarlozing van hun kind ten laste gelegd. Volgens de politie heeft het koppel het advies van de dokters om hun baby een soort organische flesvoeding te geven, op een zeker moment te geven in de wind geslagen. In plaats daarvan probeerden ze het jongetje groot te brengen met een soort aardappelpuree, op basis van een recept dat French online gevonden zou hebben, maar die het kind uiteindelijk meer kwaad dan goed deed.

De politie wrijft het koppel bovendien aan dat ze het zich konden veroorloven om de juiste voeding voor hun baby te kopen en dat ze geen goede reden opgaven om dit niet te doen. Het baby'tje wordt op dit moment opgevangen door de staat terwijl de ouders voorlopig vastgehouden worden in de gevangenis van Brevard County.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johanneke li

  het veganisme is van zijn troon aan het vallen! meer en meer mensen beginnen te beseffen dat een puur veganistisch dieet schadelijk is voor het menselijk lichaam en zeker voor baby's die volop moeten kunnen groeien in hun eerste levensjaren! alle groei die een baby tekort komt kan later niet meer worden ingehaald!

 • Lucien Mertens

  Sommige mensen willen (veelal om sentimentele redenen) zo graag tegen de/hun natuur ingaan dat ze er compleet het noorden bij verliezen.

 • Theo Van Hoof

  Die extremisten nemen liever een synthetisch pilleke om de nodige stoffen binnen te krijgen dan ze uit de voeding zelf te halen. Het is al meermaals aangetoond dat veganisme niet gezond is voor kinderen.

 • louis pippers

  Poging tot moord gezoen het doelbewust is gebeurt aanhouden en minstens 20 jaar cel

 • vryna damart

  Vegetarisch eten kan ik nog enigzins begrijpen maar veganisme gaat me véél bruggen te ver. Waarom moeten mensen altijd overdrijven? Vroeger bestond dat gedoe allemaal niet en kijk, de mens is er nog altijd,alleen veel zwakker dan toen! Maw; al dat gedoe maakt ons veel kwetsbaarder al denken veel idioten zover niet.