Veganistische ouders die peuter lieten verhongeren beschuldigd van moord

ShutterStock
Een veganistisch koppel uit de Amerikaanse staat Florida wordt beschuldigd van moord nadat het zijn 18 maanden oude zoon liet verhongeren door hem alleen rauwe groenten en fruit te eten te geven. De jongen stierf op 27 september en woog amper 7,7 kilogram. Een gemiddelde jongen van die leeftijd weegt 11 kilogram.

Ryan Patrick O’Leary (30) en Sheila O’Leary (35) uit Cape Coral worden daarnaast ook beschuldigd van kindermisbruik en verwaarlozing. Volgens het Openbaar Ministerie waren de plaats delict en het bewijs in de zaak “hartverscheurend” en ging het om “gruwelijk” misbruik.

Lijkschouwing

Het koppel gaf zich vorige maand aan nadat de lijkschouwing van hun zoontje had aangetoond dat het kind was omgekomen door ondervoeding. Het was de moeder die in september alarm sloeg toen haar zoon niet meer bleek te ademen en koud aanvoelde. Ze vertelde dat ze het kind de avond voordien de borst had willen geven en dat ze gemerkt had dat de jongen oppervlakkig ademhaalde. In plaats van de hulpdiensten te bellen viel ze samen met haar man in slaap.


Toen ze merkten dat hun zoon geen teken van leven meer gaf, probeerde de vader hem nog te reanimeren. Toen de hulpdiensten aankwamen, konden die het kind alleen nog doodverklaren. Volgens de lijkschouwing was de jongen uitgedroogd en had hij een vervette lever, gezwollen handen, benen en voetjes. (lees hieronder verder)

Ryan Patrick O’Leary (30) en Sheila O’Leary (35) uit Cape Coral.
RV Ryan Patrick O’Leary (30) en Sheila O’Leary (35) uit Cape Coral.

Het koppel had in totaal vier kinderen, waarvan het oudste 11 jaar was. De moeder bekende later dat die alleen rauw voedsel aten, zoals mango’s, avocado’s en bananen. De gestorven jongen had al een week geen vast voedsel gegeten, alleen wat borstvoeding gekregen.

Volgens de politie zouden ook twee andere kinderen tekenen vertoond hebben van extreme ondervoeding, met onder meer een gelige huid, rotte tanden en een zeer laag gewicht.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • kami sama

  Men mag zulke mensen dan wel eens een hogere bijdrage aan de sociale zekerheid laten betalen. Ik kan perfect veganistisch leven, maar wel om de vijf dagen naar de huisarts.

 • Bart Schellens

  Heeft niets met veganisme te maken. Dit is puur verwaarlozing. Te weinig variatie in eender welk dieet zorgt voor te korten die ernstige schade en dood tot gevolg kunnen hebben. Veganisme is het meest aanbevolen dieet voor elke leeftijdsgroep met een duidelijke verminderde kans op kanker, hartziektes, botontkalking, ... en betere sportprestaties. (info Wereldgezondheidsorganisatie, WHO) Helaas zorgt de gigantische zuivel en vlees lobie voor enorme desinformatie zoals vroeger de tabakindustrie.

 • Tina Colpaert

  Ik doe dit al 20jaar ben bijna nooit ziek meer energie doe zwaar werk at vroeger enkel vlees en aardappelen bijna nooit groente of fruit maar eerst moet je volwassen zijn om daar aan te beginnen baby en kinderen moeten eerst groeien en ontwikkelen!

 • liliane vanthoor

  Ik heb respect voor mensen die geen vlees eten, om welke reden dan ook maar ze moeten anderen niet opdringen dit ook te doen, en zeker geen kinderen. Zij zullen hun keuze wel maken als ze volwassen zijn.

 • Marcel Vandamme

  Gekke mensen. Vegan heeft geen enkele meerwaarde buiten in hun zieke hersenen. Maar in dat groepje wereldverbeteraars voelen ze zich betere mensen...en het is natuurlijk ook een hype die ze niet mogen missen. Meestal ook die gasten die zweren bij tientallen genders. Mensen zijn geen herkauwers. Zelf nestvogels hebben insecten nodig als kuiken!