Veertigtal mensen opgepakt bij actie tegen maffia in Rome

EPA
Bij een politieactie tegen een in Rome gevestigd maffianetwerk zijn vanochtend een veertigtal mensen opgepakt. Er werden daarnaast ook heel wat bezittingen in beslag genomen, met een totale waarde van ongeveer 10 miljoen euro, zo heeft de politie meegedeeld.

"Er waren 61 aanhoudingsbevelen uitgeschreven door de rechter. Daarvan hebben we een veertigtal mensen opgepakt, terwijl een twintigtal daarvan zich al in de gevangenis bevonden", zegt Lorenzo Sabatino, kolonel van de carabinieri in Rome.

Er lopen verschillende aanklachten tegen de betrokken. Ze worden onder meer verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, afpersing, drughandel, bedreigingen en het witwassen van geld, zo deelde procureur Michele Prestipino mee.

Bovendien werd nog beslag gelegd op tal van bezittingen van de organisatie. Het gaat dan onder andere om meerdere bars en restaurants, een nachtclub, dertig woningen en 72 voertuigen.

De organisatie werd geleid door Michele Senese en Domenico Pagnozzi, twee ex-leden van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Momenteel zitten de twee al een gevangenisstraf uit: ze werden tot levenslang veroordeeld voor een in 2001 gepleegde moord.