Veertien leeuwen ontsnapt uit nationaal park waar gisteren kleuter werd gedood door luipaard

Een leeuw in het Krugerpark, illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Een leeuw in het Krugerpark, illustratiebeeld.
Naar schatting veertien leeuwen zijn ontsnapt uit het Zuid-Afrikaanse nationale Krugerpark. De roofdieren sluipen nu rond bij een fosformijn in Phalaborwa, meldt de Zuid-Afrikaanse zender News24.

Parkbeheerders proberen de dieren te achterhalen en hebben de opdracht ze te vangen en terug te brengen naar het Krugerpark. "Medewerkers van de fosformijn en burgers worden geadviseerd om te allen tijde alert te blijven", adviseerden de plaatselijke autoriteiten in een tweet.

Het is de tweede keer in een week dat roofdieren in het park de omheiningen weten te omzeilen. Donderdag werd het 2-jarige zoontje van een medewerker van Krugerpark gedood door een luipaard die een omheind gedeelte was binnengekomen. Het dier is gedood om te voorkomen dat hij meer mensen zou aanvallen.

Het nationaal park in het noordoosten van Zuid-Afrika is een van de belangrijkste toeristische attracties van het land. Er leven onder meer olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos kelecom

  Het Krügerpark is ongeveer even groot als België en Nederland samen. "Slapen die opzichters daar?" Is een nogal onnozele vraag. De kans dat die dieren daar gekweekt worden is nihil en dat er gedood worden wanneer het te gevaarlijk wordt voor de mensen is logisch. De rangers in het park zijn allemaal gewapend met een geweer.

 • Josse Vos

  Kans is bestaande dat deze dieren gekweekt werden. En grote kans dat deze dieren gedood gaan worden want het mensdom heeft geen respect voor het dierenrijk.

 • patrick herremans

  Slapen die opzichters daar,nu dat blijkt dat het de tweede keer is dat de dieren konden ontsnappen,hopelijk worden ze niet afgemaakt.Er zijn middelen genoeg om ze tijdelijk onder zeil te brengen,en ze dan terug te brengen waar ze horen.

 • Nicolas Van Hoecke

  Vangen....Zullen wel allemaal gedood worden, net als die luipaard dat dan nog een bedreigde soort is. Goed bezig.