Veerboot kapseist op grootste meer van Afrika: al zeker 86 doden, nog tientallen vermist

(Archieffoto)
Stephen Msengi (Archieffoto)
Tientallen mensen worden nog vermist na het kapseizen van een veerboot in het Tanzaniaanse deel van het Victoriameer.

Zeker 86 lichamen zijn al geborgen, zo meldt de staatstelevisie onder aanhaling van de gouverneur van de provincie Mwanza. Eerder was sprake van 44 doden, maar het dodental is inmiddels opgelopen. Zeker 37 opvarenden konden gered worden.

Volgens de politie waren er veel te veel mensen aan boord van de boot. Het schip telde waarschijnlijk meer dan 300 opvarenden. Het exacte aantal passagiers is nog onbekend. De dodentol zal allicht nog stijgen.

De veerboot
 kapseisde gisterenmiddag vlak bij het eiland Ukerewe, in het zuiden van het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. Het vaartuig onderhield de verbinding tussen de twee eilanden Ukerewe en Ukora.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • victor vandesande

    zelf al een paar keer een veer genomen op verschillende plaatsen in Afrika. Altijd zit daar veel te veel volk op soms het dubbel van er kan en mag op zitten .En de boten zijn zonder uitzondering erg aftands, en niet onderhouden en niet steeds met gekwalificeerd personeel. Verbaast me dan ook niks dat daar erg veel slachtoffers gaan zijn hoe erg dat ook is.....