Veerboot kapseist in Filipijnen: vier doden

Archiefbeeld van een eerder ongeval met een veerboot in Filipijnse wateren.
EPA Archiefbeeld van een eerder ongeval met een veerboot in Filipijnse wateren.
In het oosten van de Filipijnen voor de kust van Dinahican is een veerboot gezonken met 251 mensen aan boord. Zeker vier van hen zijn volgens de autoriteiten verdronken. Vissers die in de buurt waren en hulpverleners hebben 240 opvarenden gered, van wie een onbekend aantal gewond is geraakt. De kustwacht is met schepen en helikopters nog op zoek naar de vermisten.

Het is nog niet precies duidelijk wat de oorzaak is van het ongeluk tussen Dinahican, ongeveer 75 kilometer ten oosten van hoofdstad Manila, en het eiland Polillo. De ferry had plaats voor 286 passagiers en was dus niet overvol, wat regelmatig het geval is bij Filipijnse veerdiensten. Wel was het slecht weer met hoge golven. Dat heeft zeer waarschijnlijk een rol gespeeld. De boot begon drie uur na vertrek uit de haven van Real water te maken, kapseisde en zonk.

De regio werd afgelopen weekeinde geteisterd door de tropische storm Kai-Tak, die tientallen mensen het leven kostte. Een nieuwe, Tembin genaamd, is op weg naar het zuidelijke eiland Mindanao. Hij komt daar vermoedelijk vrijdagochtend aan land. Er is een waarschuwing uitgegaan voor zeer harde wind, overvloedige regen en gevaar voor overstromingen en aardverschuivingen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    Veerboot ? Een zeepkist met maximum 30 plaatsen !!!