Veel te hoog vliegende drone botst bijna met traumahelikopter

Een Nederlandse traumahelikopter.
ANP Een Nederlandse traumahelikopter.
Een traumahelikopter is bij de oostelijke Nederlandse stad Enschede bijna in botsing gekomen met een drone die veel hoger vloog dan wettelijk is toegestaan. Het onbemand vliegtuigje bevond zich gisteren in de vroege namiddag volgens de politie in een zogenoemde no-flyzone waar een vliegverbod geldt. 

De eigenaar van de drone wordt opgespoord. De traumahelikoper moest, zo meldt de politie, plotseling uitwijken toen de drone opdoemde. “Gelukkig kon de traumaheli nog goed landen en zijn alle inzittenden veilig op de grond gezet”, aldus een politiewoordvoerster die spreekt van een levensgevaarlijke situatie. De drone vloog in de aanvliegroute voor traumahelikopters bij het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente.

De helikopter was  volgens de lokale krant Tubantia onderweg naar het ziekenhuis met een van de twee mensen die zwaargewond raakten door een ernstige aanrijding op de autoweg N36 in Wierden (provincie Overijssel). 

Een drone (archieffoto)
ANP Een drone (archieffoto)Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.