Veel burgerdoden bij nieuwe Saoedische luchtraid in Jemen

REUTERS
Bij een nieuwe aanval door de Saoedische luchtmacht op een woonwijk in de Jemenitische stad Taiz zijn tientallen, volgens sommige bronnen 65, burgerdoden en verscheidene gewonden gevallen. Onder de doden zijn 20 vrouwen en 17 kinderen. Dat meldt het Jemenitische agentschap Saba, dat gecontroleerd wordt door de Houthi's.

De al maanden durende aanvallen van een coalitie van soennitische Arabische staten onder leiding van Riyad zijn tegen deze sjiitische Houthi's gericht. Het bericht van Saba werd later vandaag bevestigd door Artsen zonder Grenzen (AZG). In het vaak gebombardeerde Taiz, in het zuiden van Jemen, werken nog slechts zeven van de twintig ziekenhuizen.

Volgens een AZG-projectleidster ter plaatse zoeken mensen met de blote handen tussen het puin naar overlevenden. Taiz telt ruim 600.000 inwoners.

Waar in Jemen gebied heroverd wordt op de Houthi-rebellen, wordt de plaats vaak ingenomen door al-Qaida, dat met haar filiaal AQAP in Jemen bijzonder sterk is. Al-Qaida is, net als Saoedi-Arabië, fundamentalistisch-soennitisch van inslag.