Vechtpartij aan boord van vliegtuig naar Ibiza: “Dronken man zocht hele tijd al ruzie”

RV
Aan boord van een KLM-vliegtuig is vorige vrijdag een grote vechtpartij uitgebroken. Een passagier met ontbloot bovenlijf zou verschillende andere reizigers uitgedaagd hebben, waarna de situatie uit de hand liep. Volgens enkele betrokken passagiers was de aanstichter van alle ellende een dronken Brit. “Hij zocht de hele reis al ruzie.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Beelden van de vechtpartij zijn online gezet. Daarop is te zien hoe er flink gevochten wordt. Een passagier met ontbloot bovenlijf lijkt aan de basis van de problemen te liggen. De man was samen met een vriend aan boord gegaan. In het filmpje is te zien dat hij geen mondmasker draagt, terwijl dat wel verplicht is in het vliegtuig. Volgens andere passagiers was de ruziezoeker (net als zijn vriend) dronken en was vooral dát de oorzaak van alle ellende. 

Misschien een heupflesje?

Een woordvoerder van KLM weet niet hoe dat kan. “Laveloos kunnen ze niet geweest zijn, want dan kom je simpelweg niet aan boord. En aan boord serveren we momenteel geen alcohol. Ze moeten dan toch in Amsterdam wat gedronken hebben en daarna aan boord vervelend zijn beginnen doen. Of een heupflesje mee aan boord gesmokkeld hebben, dat kan. Maar ik wil daar niet over speculeren.” 

“Op een gegeven moment ging het mondmasker af. De gezagvoerder kreeg te horen wat er aan de hand was en besliste dat er ingegrepen moest worden. Het cabinepersoneel heeft hen vervolgens met behulp van enkele passagiers onder controle gekregen. Heel heftig allemaal.”

Britten?
De woordvoerder wil niet bevestigen dat de onruststoker en zijn kameraad Britten zijn. “Het waren in ieder geval geen Nederlanders”, klinkt het.

Op de beelden is te zien hoe een andere passagier riep dat ze moesten ophouden. “Want er zijn kinderen aan boord.” Daarna werd de passagier met het blote bovenlijf door andere reizigers in het gangpad op de grond gedrukt.

“Spuwen en provoceren”

Volgens een van de aanwezigen stond de boel al een hele tijd op ontploffen. “Die man trok zijn shirt uit en liep langs de stoelen naar voren in het vliegtuig. Hij was aan het spuwen en het provoceren. Hij daagde passagiers uit en bleef tussen mij en mijn vrouw staan, we zaten allebei aan het gangpad.”

Toen de man vroeg of hij weg wilde gaan, kreeg hij meteen een klap. Daarop verdedigde de passagier zich en wist hij met enkele anderen de amokmaker tegen de grond te werken en onder controle te houden. “Het cabinepersoneel was absoluut niet bij machte om de situatie te beheersen. Er werd alleen maar omgeroepen om te gaan zitten, maar meneer was totaal niet meer voor rede vatbaar. Het hele incident ging niet over mondmaskers, het was louter een dronken passagier die al te veel drank op had voordat hij aan boord ging. Doordat we net aan het landen waren, raakte iedereen in paniek.”

Een woordvoerder van KLM bevestigt dat het toestel op weg was van Schiphol naar Ibiza. Bij aankomst op het eiland werden de twee kameraden gearresteerd. “De veiligheid van de passagiers is nooit in gevaar geweest”, klinkt het.
70 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • RUDI DE SCHRIJVER

  Begin met hem 14 dagen op te sluiten op Ibiza of standepede terug naar Engeland bij aankomst zo heeft hij ook mooie herinneringen voor later als hij terug thuis is na een heerlijke betaalde reis

 • Tony Pauwels

  Gezellig samen het coronavirus razendsnel over de wereld verspreiden! Wat kan je dan beter doen dan het vliegtuig nemen?!

 • Gunter Verleyen

  Misschien beter alcohol-test ipv van corona-test vooraleer ze het vliegtuig op mogen

 • Francine Weckx

  Ja...in Engeland zeggen ze gentlemen.. Maar dat is ver te zoeken hoor... Overal waar ze komen zijn ze dronken en slecht gekleed..

 • Tony Van De Perre

  Dien mocht al in de eerste plaats niet op dat vliegtuig geraakt zijn.