Vechtersbaas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeerkaart: “Hij begon met schoppen”

ANP
De 38-jarige man uit Tilburg die dinsdag werd aangehouden na een vechtpartij bij de Efteling, gaat aangifte doen tegen een medewerker van het pretpark. Dat laat zijn advocaat Geoffrey Woodrow weten aan het Brabants Dagblad. Volgens zijn cliënt is niet hij, maar de medewerker met het geweld begonnen. De Efteling en de politie willen zolang het onderzoek loopt niet reageren.

De bezoeker wilde dinsdag rond sluitingstijd met de auto het parkeerterrein van het park verlaten, maar kreeg de slagboom niet open. Hij bleek het parkeerabonnement van een vriendin bij zich te hebben, wat niet is toegestaan.

Een parkeermedewerker sprak de man daarop aan en weigerde voor hem de slagboom open te doen. De ruzie liep al snel volledig uit de hand: de bezoeker vloog uit de auto en sloeg de medewerker met gebalde vuist in het gezicht.

Ook een andere medewerker, die zijn collega wilde beschermen, werd meerdere keren in het gezicht geslagen. De bezoeker schopte hem vervolgens zo hard dat hij op de grond viel.

Spijt

De Tilburger, een trouw bezoeker van de Efteling, heeft veel spijt van zijn geweldsexplosie, maar geeft wel aan dat het verhaal in de media onvolledig en ongenuanceerd is. Volgens hem is de medewerker begonnen met het geweld en was hij wél van plan de tien euro aan parkeerkosten te betalen. 

Het geld viel alleen op de grond en dat leidde tot een agressieve reactie van de medewerker, verklaart hij. Samen met zijn advocaat Geoffrey Woodrow gaat hij aangifte doen tegen deze medewerker.

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • William Lambrecht

  Zo die brave man belasteren,een echte schande !

 • maurice snelders

  Als je een advocaat betaald om een geschil, /zaak van 10.euro te aanvechten is het beslist door die advocaat ingefluisterd. Enkel hij komt als winnaar uit de bus. Of denkt dat vechtersbaas nu echt dat hij dat gratis gaat doen. Geld op de grond gevallen??? Man man gekker kan het niet worden..

 • Ludovic De Beuckeleer

  hij was al in de fout gegaan dus ......

 • DIRK VANGOSSUM

  Omgekeerde wereld, inclusief gedrag van een kleuter: hij is begonnen....