Vaticaan verscherpt veiligheidsmaatregelen

Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, Rome, Italië.
wikimedia commons Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, Rome, Italië.
Het Vaticaan gaat de controles en bewaking van toeristen en bedevaarders gevoelig verscherpen. De directe aanleiding voor de strengere controles is een incident dat vorige maand plaatsvond waarbij een man met een scooter aan hoge snelheid het Sint-Pietersplein opreed, meldde het Duitse nieuwsagentschap Katholische Nachrichten Agenthur vandaag.

Bezoekers aan het Sint-Pietersplein worden al langer aan een veiligheidscontrole onderworpen. Er zijn nu twee toegangen met controle door een metaaldetector. Voortaan is er één toegang, maar die is wel beter uitgerust.
De toegangswegen naar het Sint-Pietersplein worden al langer bewaakt door gepantserde militaire voertuigen en soldaten met machinepistolen terwijl de bekende Via della Conciliazone naar de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein al enkele jaren afgesloten is voor particuliere motorvoertuigen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.