Vanaf morgen in heel Nederland te koop: de frikadellenvlaai

De frikadellenvlaai die vanaf morgen in de Aldi in Nederland te koop is.
Aldi De frikadellenvlaai die vanaf morgen in de Aldi in Nederland te koop is.
Hij is al een tijdje een hype bij de liefhebbers, maar vanaf morgen legt winkelketen Aldi hem over heel Nederland in de rekken: de frikadellenvlaai. Mét currysaus, en de tip om hem "even in de oven op te warmen".

De vlaai ziet er uit als een gewone vlaai met bijvoorbeeld kersen, maar bevat binnenin allesbehalve fruit. Wel aanwezig is in stukjes gesneden curryworst met currysaus.

Het was Bakkerij Engels in het Limburgse Grubbenvorst die de vlaai vorig jaar voor het eerst verkocht, oorspronkelijk als grap voor de verjaardag van een vriend. "Naar eigen inzicht af te werken met uien en mayonaise." Maar de taart sloeg aan, en sindsdien sprongen verschillende andere bakkers al op de kar. 

Nederlanders betalen morgen 3,99 euro voor een vlaai voor 8 personen. 
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc van de poel

  Lijkt mij een ware culinaire topper...

 • Marco Tersago

  Zalig! al moet ik toegeven dat ik sowieso wel fan ben van een 'curryol' bij de bakker. Ik zie hier niets mis mee, dit is gewoon een variatie van de curryrol (of worstenbroodje). Ik begrijp de ophef niet in de reacties? .. en de curry verwijst idd naar kruidige curryketchup. Tomatensaus met kerriepoeder.

 • Bart Van der Elst

  Lijkt mij wel lekker, ne curryrol is in mijn oge toch hetzelfde, en das ok lekker :D (ik zie wel liever een versie me tomatenketchup op de markt komen)

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  BWEUK ! Maar een "kroket" die een hond liet vallen en uit een muur-automaat gehaald wordt is nog walgelijker. Het strafst van al is wel dat Hollanders dan niet weggooien maar met een blik van ware doodsverachting in de ogen, zoiets dergelijks durven consumeren ! Hoed af ter respect van die moedige Hollanders, ik zou het niet durven opeten, zlfs nog niet met een valhelm op mijn hoofd !

 • Koenraad Verstraeten

  Inderdaad Francis. Gewoon verpakt in kruimeldeeg i.p.v. bladerdeeg.Of denk ook maar aan de vermaarde 'sheppards-pie'. Eerst eens proeven en dàn oordelen, mensen.