Vanaf donderdag mogen Chinezen niet langer Rusland binnen

Russisch president Vladimir Poetin
Ralf Hirschberger/zb/dpa Russisch president Vladimir Poetin
Rusland neemt een nieuwe drastische maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf donderdag mogen Chinese burgers niet langer Rusland binnen "voor zakenreizen, privéreizen, studie of toerisme". Dat heeft Tatjana Golikova, vicepremier bevoegd voor Gezondheid, dinsdag gezegd.

De Russen namen deze beslissing "vanwege de verslechtering van de epidemie in China en het feit dat Chinese burgers blijven aankomen op Russisch grondgebied", aldus Golikova. Zij leidt een werkgroep die bevoegd is voor de strijd tegen het coronavirus. Chinezen gebruiken Russische luchthavens vaak op weg naar Europa.

Eerder besliste Moskou al om de grens tussen de twee landen, ruim 4.000 km lang, te sluiten. Daarnaast rijden er geen treinen meer tussen de twee landen en is het aantal vluchten naar Chinese steden ingeperkt.

In Rusland is niemand meer besmet met het virus. Vorige week mochten de twee enige patiënten gezond het ziekenhuis verlaten. Het ging om twee mensen met de Chinese nationaliteit.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jules Vermeers

  Heel verstandig hier mogen ze met ze allen komen de volksgezondheid kan de EU geen barst schelen zolang ze maar poen kunnen rapen ginder.

 • Johan Hendrickx

  Oei Poetin zal toch wel beseffen dat die Chinezen nu allemaal klacht gaan neerleggen bij Unia!?

 • Johan Streulens

  Russen in China.. welkom "onzin" zijnde! Bij terugkomst! En ik dacht dat men medemensen "naif" zijnde! Eerder 100 voudig verongelukkende in het verkeer, werk of thuis! Alles maar bannende!!? In quarantaine? 2020! Ergens "intelligentie" overblijvende???

 • Marc LInden

  er is nog steeds geen probleem volgens beleidsvoerders;doet me denken aan woordvoerder van sadam die beweerde dat amerikanen werden verslagen en hij tijdens speech werd opgepakt door amerikanen