Van kannibalisme beschuldigde Russin maakte wellicht 23 slachtoffers

Tamara Samsonova (68) bekende elf van de dertien moorden waarvan ze wordt beschuldigd. Maar wellicht maakte ze in totaal 23 slachtoffers.
Kos Tamara Samsonova (68) bekende elf van de dertien moorden waarvan ze wordt beschuldigd. Maar wellicht maakte ze in totaal 23 slachtoffers.
Een Russische gepensioneerde vrouw wordt verdacht van de moord op 13 mensen die ze wellicht ook opat. Nu blijkt dat de 68-jarige vrouw waarschijnlijk nog tien extra moorden op haar kerfstok heeft.

Tamara Samsonova werd vorige maand gearresteerd op beschuldiging van de moord op een 79-jarige vrouw wier in stukken gesneden lichaam in een vijver werd gevonden.

Bekentenis
Na haar arrestatie vond de politie in het appartement van Samsonova een dagboek waarin sprake is van tal van andere moorden die ze zou gepleegd hebben. De Russische politie verklaarde toen dat ze de vrouw beschuldigden van 13 moorden. Maar de vrouw uit Sint-Petersburg zou nog tien extra moorden hebben gepleegd.

"Ik ben schuldig en verdien het gestraft te worden", zou de vrouw tijdens een verhoor aan de rechter hebben bekend. Ze had het toen over elf van de dertien moorden.

Samsonova werd in juli gearresteerd nadat beelden van een bewakingscamera waren opgedoken waarop te zien is hoe ze het lichaam van de 79-jarige vrouw in een zwarte plastic zak draagt. Enkele dagen later werd een bovenlichaam met één arm en één been gevonden in een nabijgelegen vijver.

Dagboeknotities
In haar dagboek maakte de vrouw notities over eerdere moorden. "Ik heb mijn huurder Volodya gedood, hem in de badkamer in stukken gesneden met een mes en die in plastic zakken gestopt die ik op verschillende plekken van de wijk Frunzensky heb weggegooid", zo schreef ze onder meer.

Ontbrekende organen
Volgens Russische media onderzoekt een speciale misdaadeenheid of de vrouw lichaamsdelen van haar slachtoffers heeft opgegeten. Organen, in het bijzonder longen, waren naar verluidt verwijderd uit de lichamen van haar slachtoffers.