Van je familie moet je het hebben: zes zussen en broers voeren samen campagne voor rivaal van hun broer

Paul Gosar
AP Paul Gosar
De Republikein Paul Gosar stelt zich in november opnieuw verkiesbaar als parlementslid van Arizona. Hij komt duidelijk uit een politiek geëngageerde familie: ook zijn zes broers en zussen dragen hun steentje bij met een campagnevideo. Weinig verbazend? In de video spreken ze hun steun uit voor de rivaal van hun broer, David Brill. 

Om de shock nog groter te maken zeggen ze niet dat ze familie zijn van het Republikeinse parlementslid Paul Gosar tot op het einde van de campagnevideo. Eerst is huisarts Grace aan het woord. Ze valt meteen met de deur in huis: "Paul Gosar doet helemaal niets om landelijk Amerika te helpen." Advocaat David bevestigt: "Paul werkt helemaal niet voor zijn district."

Jennifer, een medisch vertaler, vervolgt: "Als Paul echt zou geven om landelijk Arizona, dan zou hij vechten voor sociale zekerheid en voor betere gezondheidszorg." Privéonderzoeker Tim gaat nog een stap verder: "Hij luistert niet, hij is niet echt in jullie geïnteresseerd."

Daarna valt de bom. Grace, David, Jennifer, Tim en nog twee anderen stellen zich voor als de broers en zussen van de Republikeinse kandidaat Paul Gosar en spreken vervolgens hun "onvoorwaardelijke" steun uit voor David Brill, de Democratische kandidaat en de rivaal van hun broer. 

Paul Gosar heeft duidelijk kwaad bloed gezet bij zijn familie. Over de extreemrechtse rally in Charlottesville in Virginia vorig jaar, waarbij een vrouw om het leven kwam en verschillende gewonden vielen toen een rechtsextremist op betogers inreed, zei hij dat de aanslag was gepland door links om Trump te ondermijnen. 

Ook bekritiseerde Paul Gosar de paus omdat deze zich inzet voor het klimaat. Gosar sprak van "onbetrouwbare wetenschap" waarop politici zich beroepen om "mensen zich schuldig te laten voelen en linkse overtuigingen te doen onderschrijven". Daarnaast schoffeerde hij in een toespraak in Londen moslims. Zijn zus Grace beschrijft hem in een andere video als een racist. 

Reactie Gosar

In een reeks tweets reageerde Paul Gosar op de publieke afkeuring van zijn familie. 

"Mijn broers en zussen die aan deze campagnevideo meewerkten zijn allemaal liberale Democraten die Trump haten. Deze gefrustreerde Hillary-supporters zijn bloedverwanten, maar zoals linkse mensen overal ter wereld plaatsen ze hun politieke ideologie boven familie. Stalin zou trots zijn", twitterde Gosar. 

"Je familie kies je niet. We hebben allemaal zotte tantes en familieleden en mijn familie is niet anders. Ik hoop dat ze vrede vinden in hun hart en ze hun haat loslaten. Aan de zes kwade Democratische Gosars : tot bij mama en papa thuis!"

Paul Gosar won in 2016 met 71 procent van de stemmen en waarschijnlijk zal hij zijn zetel die al sinds 2011 heeft, kunnen behouden. 

Of het een leuke kerst wordt, is een andere vraag. Een lichtpuntje voor Gosar: ze zijn met tien thuis. Zeven van hen hebben hun afkeuring openbaar gemaakt, maar twee anderen hullen zich voorlopig in stilzwijgen. Op de steun van zijn moeder kan hij wel rekenen. "Blijkbaar ben ik echt wel het favorietje", zei Paul Gosar daarover eerder. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Het is juist lovenswaardig om de eigen ideologie boven familie te plaatsen. Men kan politiek en maatschappelijk tegengestelde meningen hebben zonder ruzie of haat. Rechtse politici moeten begrijpen dat in een democratie geen enkele ideologie de 'norm' mag zijn, ook al winnen ze een verkiezing.

 • Jurgen Van Den Bergh

  En zo heeft Trump heel veel Amerikaanse families uit elkaar getrokken. Nooit is er een Amerikaanse "president" geweest die zulke destructieve verdeeldheid heeft gezaaid.

 • Paul Keulemans

  Met zo'n broertje heb je geen vijanden nodig, hij zou alleen bij ons de deur niet meer binnen komen, en als 'ons' moeder hem toch zou willen pamperen zoeken ze maar fijn een plekje buiten op !

 • Johan Goris

  Wie moet je geloven? Ik denk dat je best al deze filmpjes vergeet en stemt voor de partij die het beste is voor jou. En uiteraard zeg je niet aan je familie voor wie je gestemd hebt.

 • annie dupont

  moeders favorietje omdat hij haar met geld steunt...