Exclusief voor abonnees

Van iPhones tot gevechtsvliegtuigen: hoe China met zeldzame aardmetalen de handelsoorlog kan winnen

Getty Images
Wat als China de export van zeldzame aardmetalen naar de Verenigde Staten blokkeert? Ze zouden zomaar eens de handelsoorlog kunnen winnen. De Amerikaanse technologie, defensie, energie, productie... allemaal zijn ze afhankelijk van de unieke grondstoffen uit China.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Van Ee

  zou dit een reden kunnen zijn dat ze nu plots stalen van grondstoffen in de ruimte gaan zoeken ? zou Trump nu ook al denken dat al wat er daar in de ruimte hangt ook van hem is of eist hij die rechten nu ook al op ? het zou eigenlijk nog niet zo slecht zijn moest hij met zijn hoofd eens tegen een muur zou lopen !

 • Carla Van Geel

  Trump heeft tot nu toe niet bewezen te kunnen nadenken, hij is eerder impulsief en zelfs bij een blunder van formaat ontkent hij die gewoon zonder schroom. Hij kan geen overeenkomsten maken waarbij iedereen iets aan heeft, hij moet alles hebben en dat zal niet blijven duren.

 • ANTONIO POL

  Als de prijzen stijgen door schaarste, kunnen oude mijnen weer winstgevend zijn. Gekocht voor een spotprijsje door miljardairs.

 • Ramon Simon

  Ik heb geen hoger diploma, ben geen politieker, geen academicus, geen wetenschapper, maar zelfs ik weet dit. Wij zijn afhankelijk van grondstoffen.

 • MONIQUE VAN LAECKEN

  Dat hoeft niet altijd slecht nieuws te zijn. Schaarste zet de mens aan tot innovatie en dan gaat men tenminste beginnen nadenken over goedkopere en propere alternatieven. Ooit komt hier toch een eind aan.