Van drugssmokkel verdachte Nederlandse ex-presentator Frank Masmeijer gearresteerd

Frank Masmeijer
ANP Kippa Frank Masmeijer
De Nederlandse ex-presentator Frank Masmeijer (57) is vanmiddag gearresteerd in een hotel in Breda. Dat melden Nederlandse media. De voormalige ‘Holidayshow’-presentator stond internationaal geseind na zijn veroordeling vorig jaar in België wegens drugssmokkel.

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Frank Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Tegen hem was zeven jaar gevangenisstraf geëist. Masmeijer wil in hoger beroep zijn onschuld aantonen. Volgens hem is er geen bewijs voor de beschuldigingen.

Uitleveringsprocedure

De Nederlandse politie bevestigt de aanhouding, maar kan niet zeggen waarom het tv-gezicht is opgepakt en verwijst daarvoor naar België. Het Antwerpse parket kan voorlopig geen details kwijt over de omstandigheden van de arrestatie, maar die zou wel kaderen in het geplande proces rond de drugszaak met Masmeijer als een van de belangrijkste verdachten.

De Nederlander werd rond het middaguur aangehouden in Hotel Princeville aan de A16 in Breda. Volgens eigenaar Ben Wohrmann zat Masmeijer in het restaurant en kwamen twee agenten binnen die hem hebben gevraagd om mee te gaan. 
Volgens de hoteleigenaar was Masmeijer daar met zijn schoonzoon. 

De Nederlandse advocaat van Masmeijer, Geert-Jan Knoops, kan “op dit moment” niet ingaan op vragen over de arrestatie. Knoops zal de uitleveringsprocedure behandelen, zegt Masmeijers Belgische advocaat Kris Vincke. “Ik kan niet inschatten of Nederland hem overlevert. Dat wordt afwachten.”

Pleidooi

Het hof in Antwerpen wil op 16 november met de zaak beginnen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren tegen de verdachten. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Tichmann

    Frank Masmeijer brengt 500 kilo+ vergif in NL, vermoord en beroofd daardoor vele mensen. Hij krijgt maar zeven jaar gevangenisstraf, wat voor land is NL eigenlijk?

  • Peter Buyck

    Ook hier... wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten...