Valse oliemagnaat verwekte 7 kinderen bij 10 modellen in gevangenschap

De 50-jarige Iraniër lokte de modellen onder valse voorwendselen naar een villa in Marbella.
thinkstock De 50-jarige Iraniër lokte de modellen onder valse voorwendselen naar een villa in Marbella.
Een man die zich voordeed als CEO van een groot oliebedrijf hield drie jaar lang tien modellen gevangen in een luxevilla in Marbella. De Iraniër maakte zeven kinderen met de slachtoffers die hij met zijn terreurbewind onder de duim hield.

Hij verleidde zijn slachtoffers met een indrukwekkend lijstje van contacten in de modewereld. Met de valse belofte dat hij van de modellen, topmodellen ging maken, lieten de vrouwen zich overhalen om naar zijn optrekje te komen in de mondaine badplaats. Eens de deur van de villa in het slot viel, barstte de hel los voor de Europese en Aziatische modellen. Hij gebruikte ze als sekslavinnen. Volgens bronnen hield de 50-jarige Shoja S. er een ware harem op na.

De vrouwen kwamen er al snel achter dat ze om de tuin geleid waren maar van ontsnappen was geen sprake. De Iraniër voerde een terreurbeleid en hield ze zo onder de duim. "Hij hield ze voortdurend onder controle en dreigde constant met psychisch en fysiek geweld", zegt een bron dichtbij het onderzoek in de Spaanse krant ABC. Drie jaar lang leefde hij met de vrouwen onder een dak en werd hij zeven keer vader. De slachtoffers waren tussen de 19 en 24 jaar oud. "De meisjes werden ook verplicht om geld te vragen aan hun geliefden. Ze moesten voor alle kosten betalen."

Een slachtoffer heeft nu klacht ingediend tegen Shoja omdat haar familie maandelijks 6.500 euro huur moest betalen voor haar verblijf in de luxevilla. Acht andere slachtoffers hebben klacht ingediend wegens lichamelijk en psychologisch misbruik. Shoja zelf blijft volhouden dat de modellen zijn bedienden waren. Zijn slachtoffers kwamen uit Duitsland, Litouwen, Kazachstan, Denemarken, Mongolië, Rusland en Turkmenistan. Eén slachtoffer heeft Spanje verlaten, anderen verblijven nu in opvangtehuizen.