Vallend rotsblok doodt Italiaan (32) in Jordaanse Petra

De uitgehouwen ingang van de Khazneh-structuur .
REUTERS De uitgehouwen ingang van de Khazneh-structuur .
Een Italiaanse dertiger is donderdag om het leven gekomen tijdens een excursie in het Jordaanse Petra. De 32-jarige toerist Alisondri Ghisoni kreeg een vallend rotsblok op zich en overleed. 

De dertiger was naar Jordanië afgereisd in het bijzijn van zijn vrouw en enkele schoonbroers. De dertiger was op weg naar de beroemde uitgehouwen Khazneh-structuur en kreeg op een smalle doorgang het blok op zich. 

Alessandro Ghisoni stapte nog maar acht maanden geleden in het huwelijksbootje. De toeristische dienst van Petra maakte in een verklaring duidelijk dat de speurders uitgaan van een ongeval. Het rotsblok zou zijn losgekomen na grote regenval de avond daarvoor. Kwaad opzet wordt voorlopig uitgesloten. Petra is in 2019 door 1,3 miljoen bezoekers bezocht, een flinke stijging met liefst 37 procent ten opzichte van 2018.

Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.