Vakbonden bij Air France kondigen vier nieuwe stakingsdagen aan in april

AFP
De vakbonden bij de Franse luchtvaartmaatschappij Air France hebben woensdag, na een vergadering zonder resultaat met de directie, vier nieuwe stakingsdagen aangekondigd deze maand. Het gaat om 17, 18, 23 en 24 april. De bonden eisen een loonsverhoging van 6 procent voor alle werknemers.

Er zijn ondertussen al vier stakingsdagen geweest (22 februari, 22 en 23 maart, en 3 april) en er waren er sowieso nog drie andere gepland (7, 10 en 11 april).
De nieuwe data van 18, 23 en 24 april vallen samen met stakingen die gepland zijn bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. De acties bij het spoor zijn gericht tegen de hervormingsplannen van de regering-Macron. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Romain Nolf

  Hopelijk gaat Air France en de NSCF de spoorwegen failiet ! En ze zitten dan allen zonder werk .

 • Tom Van der Auwera

  Tja,toekomstvisie vakbonden is onbestaande ... kennen enkel vasthouden aan alle historische rechten, zelfs de meest ridicule ... stakingsrecht dringend aan herziening toe ... onafhankelijke, niet-politieke rechtbank laten oordelen of stakingsoverlast in verhouding is tot het doel bvb ...

 • Sven Kerstens

  6%? Daar zijn de bonden nog gekker dan hier! En er staan tien lowcost maatschappijen te wachten om hun vluchten af te pakken!

 • Johan Vandekerckhove

  Staak maar ....overal stakers...binnenkort is de werknemer de bovenhand van de werkgever .....goed bezig .

 • Willy Gorissen

  Als milieubeschermende aktie kan deze wel tellen

Video