Vakantiedrukte op de wegen: 955 kilometer file in Frankrijk

ANP
Belgische en Nederlandse reizigers onderweg naar de Middellandse Zee en andere bestemmingen in het zuiden moeten rekening houden met forse vertraging. Door druk vakantieverkeer bereikten de files in Frankrijk vanmiddag rond het middaguur een hoogtepunt. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op de Franse wegen stonden files met een totale lengte van 955 kilometer, aldus de Nederlandse ANWB. Fransen zijn massaal op weg naar het zuiden en westen van het land. Veel mensen gaan op vakantie. Ook zijn reizigers onderweg voor een lang weekend, omdat dinsdag in Frankrijk een feestdag is: Quatorze Juilliet.

Vanochtend rond 9 uur begon de drukte al. Door twee ongelukken op de A7 richting de Middellandse Zee liep de vertraging tussen Vienne en Avignon op tot meer dan twee uur. Ook op de route naar het zuidwesten via Tours en Bordeaux (A10) is veel verkeer. Daar bedraagt de vertraging ook meer dan twee uur. Sinds 15 uur neemt de drukte af, zo is de verwachting.

In Zwitserland is de Gotthardtunnel (A2) hét knelpunt met anderhalf uur oponthoud voor het verkeer naar het zuiden. In Oostenrijk loopt de wachttijd op tot anderhalf uur voor de Karawankentunnel op de A11 naar Slovenië.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • tom walewyns

  Bedankt Howard Spielman, wat een nuttige informatie!!

 • Howard Spielman

  Ik heb alles afgezegd zowel in Provence als aan cote azur. Ik neem risico niet want ik ben zelfstandig

 • Jan Timmermans

  Vele hebben blijkbaar een erg kort geheugen, Covid 19 is nog steeds onder ons. Het massale applaus voor de zorgmedewerkers heeft weinig waarde bij deze massale verplaatsingen naar de vakantieoorden.

 • Nail Cingoz

  Zaallig gewoon, terug reizen, mijn mening natuurlijk

 • Danny Sterckx

  Ik blijf thuis. Ik zal volgend jaar wel 2 keer op reis gaan. Als het terug wat normaal wordt.