Vadermoordenaar doodt ook hoertje en heeft seks met lijk

We brachten hier al het lugubere verhaal van Malcolm Robert Potts, die een hoertje mee naar zijn kamer nam, haar vermoordde en daarna seks had met het lijk. Potts werd daarvoor veroordeeld tot 21 jaar cel. Eerder had hij zijn vader vermoord met messteken.

Malcolm Potts (42) was amper zestien maanden vrij - na de moord op zijn vader - of hij sloeg opnieuw toe. Rechter David Kirby oordeelde dat de man "een hoog risicogehalte op meer gewelddadige criminele feiten" vertoont en gaf hem vandaag een straf van minstens 21 jaar cel. In maart werd Potts al schuldig bevonden aan de moord op Emma King, een prostituee die hij van kant had gemaakt in september 2008.

Doodslag op vader voor verjaardagsgeschenk
In 2001 zat Potts al een gevangenisstraf van drie jaar en negen maanden uit voor het doodsteken van zijn vader, die hem ergens in mei 2000 had verweten geen fatsoenlijk verjaardagscadeau voor papa te hebben gekocht. Malcolm Potts, die op zijn achttiende werd gediagnosticeerd met paranoïde schizofrenie, werd niet schuldig bevonden aan moord, maar wel aan doodslag op Keith Potts (67).

Potts kwam vervroegd vrij, maar moest acht maanden later weer achter de tralies omdat hij een brief had geschreven naar een kind, met een condoom, een foto en wat geld in de omslag bijgesloten. Hij moest dan zijn maximumstraf van zeven jaar uitdoen en werd op vier mei 2007 vrijgelaten.

Vele wapens
Op 14 september 2008 trok de geschifte kerel dan naar Kings Cross in Sydney om een hoertje op te pikken en af te spreken op zijn appartement. Potts zou dan plots geen zin meer gehad hebben in een nummertje, waarop Emma King toch haar geld eiste "of we nemen zelf wat zaken mee hier". King zou vervolgens zelf een mes genomen hebben omdat ze zich bedreigd voelde door Potts. Er bleken verschillende wapens op het appartement te liggen: tomahawks, zwaarden, messen, stokken met isolatietape rondgewikkeld en andere zaken.

Potts overmeesterde King en zat met zijn zware gewicht op haar. Dan stak hij haar twee keer in de rug. Hij deed vervolgens haar kleren uit en had dan toch seks... maar met het lijk. Dat was voor de rechter uiteraard een "bezwarend feit". De jury achtte de dader toerekeningsvatbaar en oordeelde dat het niet om doodslag ging maar om moord. De rechter zette de straf op het maximum van 28 jaar cel en tekende daarbij aan dat hij de nodige medische zorgverlening zou krijgen. (jv)