Vader wil barbecueën maar begaat grote fout: dochter (9) zwaargewond

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
Het zachte weer deed een Duitse man (45) uitkijken naar een lekkere barbecue met zijn gezin in een park in Frankfurt. Maar toen hij vanmiddag het vuur wilde aansteken, ging het goed fout.

Het familie-uitje eindigde voor het driekoppige gezin in het ziekenhuis. De man had geprobeerd om de barbecue met spiritus aan te steken, zo stelde een politiewoordvoerder. De onhandige actie leidde tot een enorme steekvlam.

Niet alleen de vader zelf liep daarbij brandwonden op, maar ook zijn dochter die vlak naast de barbecue stond. Zij raakte zwaargewond aan haar benen. Het negenjarige meisje werd met een reddingshelikopter overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis. 

Ook de echtgenote (45) van de man moest in het ziekenhuis verzorging krijgen. Zij verkeerde in shock.

Andere parkbezoekers kwamen met de schrik vrij.

De (Duitse) brandweer waarschuwt om nooit een aanmaakvloeistof te gebruiken bij het barbecueën: “Spiritus (een mengsel van alcohol, water en diverse toevoegingen) of andere vergelijkbare vuurversnellers zijn uit den boze”. Het is levensgevaarlijk. Aanmaakblokjes daarentegen zijn een stuk veiliger.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • daniel daue

  Hoe lomp kan men zijn

 • Patriek Duyck

  Patriek Duyck Aansluitend op mijn naamgenoot was ik in 1996 het slachtoffer met 40% derde graadsbrandwonden door een BBQ aan te steken me alcohol nu gebruik ik en elektrisch spiraa die veel veiliger is, ik heb mijn lesje nu wel geleerd.

 • Sandra Beerlandt

  Eletriche aansteker veel veiliger

 • stijn mertens

  Snel snel de BBQ aan willen krijgen, dan krijg je dit. Die vloeistof is op zich niet gevaarlijk. Maar je moet ze gebruiken zoals het hoort. En je houdt altijd kinderen uit de buurt.

 • Viviane Loosveldt

  Hoe is het mogelijk dat volwassen mensen nog zo’n domme dingen doen? Hoe jammer! Hopelijk komt alles in orde met de gewonden.