Vader vindt mysterieuze redder dochtertje

Dit is hem: de mysterieuze redder van Bridget.
UNKNOWN Dit is hem: de mysterieuze redder van Bridget.
Het tweejarig meisje Bridget Sheridan viel afgelopen weekend tijdens een boottochtje op East River in New York overboord. De vader van het meisje wist haar te redden en kreeg daarbij hulp van een onbekende man. De hulpvaardige man verdween echter onmiddellijk na de reddingsactie en dus kon de vader van Bridget hem niet bedanken. Nu heeft hij de mysterieuze man dan toch teruggevonden.

Het gaat om de 29-jarige Julien Duret uit de Zuid-Franse stad Lyon. In NY Daily News doet hij zijn verhaal van wat vorig weekend gebeurde. "Ik was samen met mijn vriendin op citytrip in New York", aldus de man, "Plots zag ik iets van een boot vallen, maar ik had er geen idee van dat het een levend meisje was. Ik dacht eerder dat het een grote pop was. Toen ik zag dat het een peuter was, heb ik mijn jas uitgetrokken en ben onmiddellijk het water ingesprongen."

De Fransman kon het meisje vastgrijpen en met de hulp van de vader haar uit het water hijsen. "Ze bewoog niet en huilde niet, ik dacht dat ze dood was", aldus Duret.

"Geen held"
Omdat de vader onmiddellijk met zijn dochtertje in een ziekenwagen verdween en Duret aan zijn laatste dag in New York bezig was, zagen beide heren elkaar niet meer terug en kon de vader van Bridget Julien Duret ook niet meer bedanken. Maar nu zal dat toch nog gebeuren.

"Ik voel me helemaal geen held", laat Duret nog weten, "En iedereen zou doen wat ik gedaan heb. Ik ben blij dat ik kon helpen en dat de familie weer samen is."

Kleine Bridget verkeert intussen opnieuw in goede gezondheid. (ka)

UNKNOWN