Vader vermoordt moeder met machete voor ogen van haar kinderen

thinkstock
Een vader heeft voor de ogen van zijn kinderen een gruwelijke moord gepleegd. Met een machete maakte hij zijn vrouw af. Het drama had maandag plaats in het Franse Evry. Een van de kinderen moest babysitten en dat stond de vader niet aan, schrijft de krant Le Parisien.

Het kwam tot een hoogoplopende ruzie. De vijftiger ging daarbij ook wild te keer tegen zijn dochter van zestien. Toen greep haar moeder in en liep het helemaal uit de hand. De vrouw incasseerde eerst een paar raken klappen en werd dan met een machete aangevallen. Ze verloor daarbij haar voeten en een hand. Een van de kinderen belde meteen de hulpdiensten. De vrouw overleed kort na haar aankomst in het ziekenhuis.

De kinderen van het koppel, twee meisjes van zestien en achttien en een tweeling van zes werden opgenomen in het ziekenhuis. Ook de vader die al ondervraagd werd, werd gehospitaliseerd. De burgemeester van Evry had het over een "barbaarse daad, een drama dat zich niet in woorden laat vatten."

De opname van de vader laat uitschijnen dat de man met ernstige psychische problemen kampt maar de burgemeester liet nog weten dat er nooit eerder melding gemaakt werd van problemen binnen het gezin.

De politie voert nu een onderzoek naar de zaak. Intussen hebben vrienden en familie van het gezin een inzamelactie opgezet op het internet. Ze willen voldoende geld inzamelen om het lichaam van de vrouw die van Algerijnse komaf is, over te brengen naar haar geboorteland.