Vader verliest controle over wagen en rijdt in op kinderen aan Australische school

Illustratiefoto.
iStock Illustratiefoto.
Een 42-jarige man die zijn eigen dochter kwam afhalen aan een school in het Australische Queensland, verloor de controle over zijn auto en reed in op andere wachtende kinderen. Zeven personen raakten gewond: vijf leerlingen en twee ouders. Drie slachtoffers zijn er ernstig aan toe.

De vader ging zijn dochter rond 15 uur afhalen aan haar school in Caboolture, 50 km ten noorden van Brisbane, toen hij plots op de parking van de school inreed op andere kinderen die op hun ouders stonden te wachten om opgepikt te worden. Twee tienermeisjes en een jongen werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Nog drie andere personen raakten gewond en ook de bestuurder zelf moest voor controle naar het hospitaal.

Waarschijnlijk wou de bestuurder remmen maar drukte hij per ongeluk de gaspedaal in. Hij raakte zes personen, botste op twee andere wagens en kwam tot stilstand tegen een muur. Er ontstond heel wat paniek bij ouders en kinderen. De meeste slachtoffers raakten gewond aan de benen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johanneke li

    daarvoor moet je toch een idioot zijn! het verschil tussen remmen en gas geven besef je toch binnen een fractie van een seconde?! en dan stop je toch met erop te duwen?! lijkt me een zondagsrijder... dat krijg je wanneer de verkeersregels ervoor zorgen dat mensen "indommelen" achter het stuur door de ogenschijnlijke veiligheid; ze kunnen niet meer omgaan met gevaarlijke situaties en panikeren ipv rustig te blijven en gepast te reageren.

Video