Vader sterft in crash op weg naar geboorte achtste kind

Links de betreurde Michael Rogan en drie van z'n kinderen. Rechts het minibusje dat geraakt werd door een hert.
kos Links de betreurde Michael Rogan en drie van z'n kinderen. Rechts het minibusje dat geraakt werd door een hert.
Een tragisch ongeval heeft een kroostrijk gezin uit Wisconsin getroffen. De 42-jarige Michael Rogan is vrijdag omgekomen in een verkeersongeval toen hij met zijn hoogzwangere vrouw en hun zeven kinderen op weg waren naar het ziekenhuis waar zijn vrouw Niki moest bevallen van hun achtste spruit. Hun minibusje reed een overstekend hert aan.

Moeder Niki en de kinderen - tussen 2 en 15 jaar oud - werden lichtgewond bij het merkwaardige ongeval. Michael werd doodverklaard in het St. Joseph's Hospital in Marshfield. Amper enkele uren later zette zijn weduwe een kerngezonde zoon op de wereld: Blaise.

Zondag werd de kleine gedoopt in de kerk van Wausau waar Michael een van de drijvende krachten was. De geloofsgemeenschap zet een solidariteitsactie op om het getroffen gezin te helpen.

"Michael was een sterke kerel. Zijn gezin was alles voor hem", getuigt vriend des huizes Dominic Gruetzmacher over de gewezen U.S. Marine. "Acht jaar geleden nam hij de zaad- en mesthandel over van zijn schoonvader nadat die was overleden. Samen met enkele vrienden zullen we er voor zorgen dat alle bestellingen geleverd worden".

Een screenshot van de GoFundMe-site, opgezet om het getroffen gezin te helpen.
GoFundMe Een screenshot van de GoFundMe-site, opgezet om het getroffen gezin te helpen.