Vader sluit mentaal gehandicapte zoon 20 jaar lang op in kooi van één meter hoog

De jongen zat meer dan twintig jaar opgesloten in een kooi naast zijn ouderlijk huis
Pixaby De jongen zat meer dan twintig jaar opgesloten in een kooi naast zijn ouderlijk huis
Een Japanse vader wordt ervan beschuldigd zijn mentaal gehandicapte zoon twintig jaar lang te hebben opgesloten in een krappe kooi. De man werd zaterdag opgepakt door de politie. Zijn zoon woont intussen in een instelling en maakt het verrassend goed

Yoshitane Yamasaki, 73 jaar, werd gearresteerd omdat hij zijn inmiddels 42-jarige zoon in hun huis in Sanda, in het district Hyogo, voor meer dan twintig jaar opsloot in veel te krappe kooi. Volgens berichten van de lokale media was de kooi slechts één meter hoog en 1,8 meter breed en stond ze in zelfgebouwde cabine naast het ouderlijk huis.

Volgens de media erkende de verdachte de feiten. "Ik heb mijn zoon gedwongen meer dan twintig jaar in een kooi te wonen omdat hij psychische problemen had en omdat hij vaak acteerde", vertelde de man. Hij voegde eraan toe dat hij zijn zoon wel voldoende eten gaf en hem af en in bad stopte.

Het slachtoffer lijdt aan rugklachten maar bevindt zich in een stabiele toestand. Volgens de televisiezender NHK woont hij nu in een instelling en maakt hij het verrassend goed.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Geef hem van hetzelfde laken een broek.

 • irene van den bosch

  Volgende 20 jaar vader in kooi steken.

 • Mady Vermeulen

  Rugklachten, na 20 jaar onafgebroken gebukt te hebben moeten leven. Die man kan nooit meer fatsoenlijk rechtop lopen. De sukkelaar mag dan mentaal gehandicapt geweest zijn, ik snap niet hoe een mens een ander mens zoiets kan aandoen. Van een ouder is zo'n dagelijkse marteling van zijn zoon nog veel minder te begrijpen. Zelfs een beest doet dit zijn eigen vlees en bloed niet aan.

 • philippe vandermeeren

  Opnemen? Zelfde kooi in en evenzeer mentaal de put induwen.

 • ANN LIMBOS

  Gebeurt in Azie wel meer.