Vader scheert dochtertje (9) kaal omdat ze bijbel niet goed overschrijft

Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.
Omdat ze een hoofdstuk uit de bijbel niet goed had overgeschreven, schoor een man uit Den Haag het hoofd van zijn 9-jarige dochter kaal. Het meisje vluchtte naar haar oma in Amsterdam. De Nederlandse politierechter veroordeelde de man tot een taakstraf om “na te denken over zijn opvoedmethodes”.

“Kom even bij papa”, zei Antoni L. (31) tegen zijn dochter op 29 juli 2018. Het meisje verzette zich niet, toen haar vader de tondeuse in de haarbos zette. Volgens de vader zou het kind, inmiddels kaal, zelfs nog “ik ben prachtig” hebben gezegd. In de rechtbank beweerde de verdachte achteraf veel spijt te hebben van deze daad.

Maar de forse Nederlander, die net in het beklaagdenbankje paste, ontkent dat hij zijn 
dochter geslagen zou hebben, waarvan het OM hem ook verdenkt. “Ik ben een man van 160 kilo, als ik haar sla, staat ze niet meer op.” Zijn zoontje van vier verklaarde echter tegenover de politie: “Als je ongehoorzaam bent, krijg je klappen.” De man had het meisje verder in een WhatsApp aan zijn ex-vrouw “ondankbaar” genoemd.

Bang

Antoni L. zag zijn dochter eens in de twee weken en had als ‘huiswerk’ het overschrijven van een bijbelse tekst opgegeven. De vader vond dat belangrijk voor haar ontwikkeling.

De Nederlandse 
officier van justitie en rechter hoorden zijn relaas met verbazing aan. “Dit is ernstige kindermishandeling. De haren afscheren is zo vernederend”, aldus de officier. Het slachtoffertje is nog steeds bang voor haar vader en volgt therapie. Vader en dochter hebben elkaar sinds het incident vorig jaar niet meer gezien.

“Ongelofelijk”

De rechter zei er geen doekjes om te willen winden. “Het is nogal wat. Uw dochter moet zich veilig voelen. Dit is werkelijk ongelofelijk. Dit  is godgeklaagd.”

Ze veroordeelde de man tot 38 dagen cel, waarvan 20 voorwaardelijk en een taakstraf van 30 uur. Verder moet hij zijn dochter een schadevergoeding van 1.750 euro betalen. De verdachte hoeft niet naar de gevangenis, want hij zat al 18 dagen in hechtenis. Hij zegt een “goede vader” te willen zijn voor de zeven kinderen (bij drie vrouwen) die hij heeft.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Denijs

  Er zijn dus ook nog godsdienstgekken bij de bijbel-aanbidders. Ik dacht dat we daar in het Westen vanaf waren...

 • Freddy De Vos

  Weer van die gestoorde ouders, die men beter zou opsluiten voor een paar jaar. Hoe kan je dit je kind aandoen? Haar kaal scheren omdat ze een schrijffout maakt van één of ander dom fantasierijk boek!

 • johanneke li

  Hij is gek maar het zijn de kinderen die er de pijn van voelen...

 • nadine Nadine Martin

  Hoeveel gekken lopen er tegenwoordig toch rond !!!

 • Norbert Corten

  Ongelooflijk we zijn wel degelijk in de 21ste eeuw dacht ik.