Vader legt in hartverscheurende post uit waarom hij eigen dochter in lijkzak ritste

Facebook
De feestdagen zijn normaal een leuke en vrolijke periode, maar bij Tim Sherman uit Ohio kon het niet slechter verlopen. Op kerstavond kreeg hij verschrikkelijk nieuws: zijn dochter Karisten was overleden aan een overdosis heroïne. In een pakkende post op Facebook legt hij nu uit hoe het zover kon komen, en waarom hij haar hoogstpersoonlijk in een lijkzak stopte.

Dat zijn dochter met een drugsverslaving worstelde, was geen geheim voor Tim. De man hielp haar een jaar geleden immers om clean te worden. "Ik dacht dat ze nooit meer zou terugkeren naar de 'draak' (zo noemt hij heroïne, nvdr.). Ik vergezelde haar op haar eerste Narcotics Anonymous meeting, nam haar mee naar Alcoholics Anonymous en stond de hele tijd aan haar zijde tijdens het ontnuchteringsproces", vertelt de man. "We hadden het er laatst nog over: ze vertelde dat de meetings hielpen omdat het mensen waren die hetzelfde meemaakten. Ze besloot om te blijven gaan. Ze keek me recht in de ogen en zei dat ze nooit meer heroïne wilde doen."

Toen Tim op kerstavond een bericht kreeg van de politie dat hij hen moest contacteren, dacht hij dan ook niet meteen aan het ergste. "Ik dacht 'wat heb ik in hemelsnaam uitgespookt'. Maar toen de detective vroeg of ik ergens privé kon bellen, zakte mijn maag in mijn schoenen." De agent deelde het droeve nieuws mee dat zijn dochter overleden was aan een overdosis. "Ik viel op mijn knieën op de grond en begon te huilen als een kind."

Facebook

Belofte maakt schuld

Tim haastte zich daarna naar het huis van Karisten, waar hij haar dood aantrof in haar bed. "Ze zat verstijfd rechtop, met haar armen recht voor haar uitgestrekt. Alsof ze het leven wilde vastgrijpen. Ik mocht haar van de agenten niet aanraken omdat haar lichaam nog sporen van de dodelijke drug kon bevatten. Maar ik heb om handschoenen gevraagd, want ik wilde mijn dochter nog één keer helpen, haar omhelzen en vertellen dat ik van haar hield."

De gebroken vader stopte haar lichaam ook zelf in een lijkzak. "Dat had ik haar beloofd. Op haar eerste meeting zei ik dat ik haar zou bijstaan doorheen heel het proces, en dat ik haar lijkzak zou dichtritsen als de draak zou winnen. We hadden een heel liefdevolle relatie. Ik stond altijd klaar om haar uit de nood te helpen. Ik weet niet waarom ze me op het einde niet gebeld heeft om me om hulp te  vragen. Het doet zo'n pijn dat ze niet gebeld heeft."

De man is er kapot van. "Ik mis mijn dochter zo hard. Ik weet dat heel wat mensen hetzelfde meemaken of het nog erger hebben, maar het blijft verschrikkelijk." Hij postte zijn verhaal echter niet om medelijden op te wekken. "Ik wil dat iedereen weet dat heroïne in ieders leven kan binnendringen en het kan vernietigen, wie je ook bent. Laat de drug je niet bedotten, en wees altijd op je hoede. Bij mijn eigen dochter liet ik de aandacht even verslappen en was ik blind voor haar draak. Omhels je geliefden en vertel ze hoeveel je van hen houdt, want je weet nooit of er nog een morgen komt."

Karisten Lyn Sherman
Facebook Karisten Lyn Sherman38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Catt Chris

  De drug zet zich af op de aorta die uiteindelijk scheurt, en zoiets legaal maken?

 • Michel de Coorebyter

  Dit jaar vieren we 50 jaar mei '68, de wereld is er dank zij de zelfverklaarde wereldverbeteraars na 50 jaar "enorm" op verbeterd.

 • Cindy Dekkers

  Tsja, wat moet ik hier nu weer mee? Ze heeft het toch zelf gepakt? Ze werd toch niet gedwongen om aan drugs te beginnen, en te blijven doen totdat ze verslaafd was? Meer medelijden met een onschuldig verkeersslachtoffertje dan met een junk die een keer te sterk gerief gekocht heeft.

 • Magdalena Verschaeren

  Een bepaald deel mogen zo legaliseren, en zien wat dat oplevert. Alles wordt nu gedirigeerd door criminelen die er steenrijk van worden en dus héél hard hun best doen om verslaafden te 'maken'. Ik denk dat controle op de handel een stap vooruit kan zijn. En wat met al die brave burgers die verslaafd zijn aan slaapmiddelen, kalmeerpillen, hoestmiddelen met codeïne in enz.... Dat is ook een vorm van drugs. Hoe hypocriet kan je zijn...

 • Payrick Coeman

  Wat is uw alternatief Freddy, 60 jaar war on drugs heeft de georganiseerde misdaad schatrijk gemaakt en het aantal drugs doden de hoogte in gejaagd.