Vader laat pestende dochter 8 km in de vrieskou naar school wandelen

RV
Een vader uit de Amerikaanse staat Ohio oogst gemengde reacties met een video die hij maakte van zijn 10-jarige dochter. Matt Cox liet het meisje maar liefst acht kilometer in de vrieskou naar school wandelen, omdat ze een andere leerling pestte. 

Cox legt aan de Amerikaanse site News 5 Cleveland uit dat zijn dochter voor een tweede keer niet met de bus naar school mocht. Het meisje moest van de buschauffeur uitstappen, omdat ze een andere leerling bleef pesten. Vervolgens belde de pestkop haar vader op en vroeg hem om haar een hele week lang met de auto naar school te brengen. 

“Ik besefte dat mijn dochter het als een recht beschouwde dat ik haar naar school zou brengen en niet als een privilege”, aldus Cox die zijn dochter een lesje wilde leren. “Ik liet haar ongeveer 8 kilometer naar school wandelen, terwijl ik langzaam achter haar reed”. De temperatuur schommelde toen rond het vriespunt. De vader filmde alles vanachter het stuur en postte de video op Facebook. 

Volgens de vader werpt zijn aanpak vruchten af, want Cox meldt dat zijn dochter nu beseft dat ze anderen niet meer mag pesten. “Ik hoop dat andere ouders deze video zien en dat ze zich verantwoordelijk achten voor het gedrag van hun kinderen. Pestgedrag mag niet zomaar genegeerd worden. We moeten als ouders mee strijden tegen pesten”, aldus Cox.

Het filmpje van het meisje gaat intussen viraal op het internet. De aanpak van de vader krijgt zowel lof als kritiek. Sommige mensen tonen begrip voor de straf, anderen vinden de aanpak van de vader te hard. 

Poll

Vind jij dit een goede straf?

 • Ja 89%
 • Neen 7%
 • Geen mening 4%46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Dat deden wij vroeger ook en als we ergens naartoe moesten dat was dat te voet of met de fiets, koud of warm, regen of wind en we zijn er niet aan dood gegaan. En met de fiets naar de kust (25km) en als straf een goede draai tegen onze oren en ook daarvan zijn we niet doodgegaan en hebben we onze ouders niet minder geliefd of minder respect voor hen gehad.

 • godelieve rigo

  Het zal haar waarschijnlijk wel helpen om na te denken, en daarbij wij moesten ook kilometers fietsen door weer en wind uit noodzaak andere tijden waren dat.

 • Patrick Gielen

  Ik hoop dat het niet eenmalig is, maar dat het geldt voor de gehele week en in beide richtingen.

 • Christiaan Goethals

  In de vrieskou te voet naar school, waar is die goeie ouwe tijd naar toe?

 • Bart Vanderbemden

  Goede straf ... Dat hij het publiekelijk in de media zet is er dan weer ver over. Je maakt je dochter niet publiekelijk te schande ...