Vader knalt drone uit de lucht voor zonnende dochters

William Meredith wilde geen drone in de buurt van zijn zonnende dochters en schoot het toestel van 1.600 euro uit de lucht.
Twitter William Meredith wilde geen drone in de buurt van zijn zonnende dochters en schoot het toestel van 1.600 euro uit de lucht.
Een vader uit het Amerikaanse Hillview, Kentucky heeft een drone uit de lucht geschoten. Waarom? Zijn dochters waren in de tuin aan het zonnen en de drone mét camera scheerde over hen heen.

De 47-jarige William H. Meredith was de drone van zijn buurman spuugzat. Het ding bleef maar boven zijn dochters vliegen. Toen de meisjes er ook nerveus van werden, aarzelde William geen moment en pakte hij zijn geweer. Hij schoot de 1600 euro dure drone uit de lucht.

Probleem opgelost, dacht de verhitte vader. Maar William werd gearresteerd. Zijn buur beweerde namelijk dat hij foto's aan het maken was van het huis van vrienden van hem en dat wat William deed, levensgevaarlijk was.

William snapt daar niets van. Zo vertelt hij WDRD: "Iedereen die ik erover heb gesproken, zei dat hij of zij hetzelfde zou doen. Ik wil geen drone die foto's kan maken in de buurt van mijn zonnende dochters boven mijn privéterrein."