Vader klampt zich vast aan vertrekkende trein om niet van zijn kinderen gescheiden te worden

Archiefbeeld van Duitse ICE hogesnelheidstrein
Daniel Karmann/dpa Archiefbeeld van Duitse ICE hogesnelheidstrein
Een spectaculair voorval in het station van Hamburg. Daar hield een vader (42) een rookpauze, maar toen vertrok de hogesnelheidstrein waar zijn kinderen (7 en 9 jaar oud) nog op zaten. De man klampte zich vervolgens krampachtig aan de trein vast om niet van zijn kroost gescheiden te worden.

Het incident speelde zich gisteren rond 15u50 af. Een Syrische vader rookte een sigaret op het perron toen hij werd verrast. De trein naar München zette zich in beweging en zijn kinderen zaten erop.

De man repte zich naar de trein en klopte nog op de deuren. Vervolgens klampte hij zich wanhopig vast aan een balk die twee wagons met elkaar verbindt. Een andere passagier zag het gebeuren en verwittigde een conducteur. Daarop werd de noodrem in werking gezet.

De Syriër kwam ongeschonden uit het avontuur en werd herenigd met zijn kinderen, maar zal wellicht wel strafrechtelijk vervolgd worden.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Simon Vangheluwe

  Sven Neuts In de plaats van niet te roken en keer op zn kinderen te letten... Dan door zijn eigen domme fout ook nog eens andere mensen op de trein kloten.

 • Sven Neuts

  Dit zoude ze niet mogen bestraffen die mensen hebben al zoveel meegemaakt in vele gevallen die man deed wat die moest doen uit angst!

 • Deborah Boortjuh

  Jullie praten de vader allemaal goed voor echte liefde. Not als vader zijnde laat je je kinderen niet in een trein achter om even te roken. Dan rook je gewoon even niet simpel. Bij je kinderen blijven dat is echt liefde. Nu is het je verslaving boven je kids

 • Bjorn Eeckhout

  ????? Kijkt de conducteur eerst niet eens op het perron alvorens de deuren te sluiten???

 • Mouna Faraj

  Is fout wat hij deed maar dat noem ik een echte vader (vader liefde) ❤