Vader gezinsdrama in Zwitserland liet afscheidsbrief achter

Familiedrama Belgisch gezin in Apples (Zwitserland)
RV Familiedrama Belgisch gezin in Apples (Zwitserland)
In het Zwitserse dorpje Apples werden maandagavond de levenloze lichamen aangetroffen van een Belgisch koppel en hun dertienjarige zoon. Het was vrij snel duidelijk dat het om een gezinsdrama ging. Ondertussen weten we meer over de omstandigheden. De vader heeft een afscheidsbrief nagelaten, zo meldt de Zwitserse pers.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Apples verkeert nog in shock na de macabere vondst. Maandagavond ontdekte de politie de levenloze lichamen van de Waalse Michaël V., zijn echtgenote Agnès en hun zoon Ryan in hun woning in de omgeving van het Meer van Genève.

De vader van het gezin heeft een afscheidsbrief nagelaten om zijn daad uit te leggen. Dat heeft het Zwitserse parket verklaard. Er wordt nog nagegaan of de brief authentiek is, maar niets lijkt op het tegendeel te wijzen.

“De man was vorig jaar van job veranderd en dat beviel hem niet”, verklaart het Openbaar Ministerie. De Belg, die in de farmasector actief was, zou al een tijdje niet meer aan het werk geweest zijn. Het lichaam van de vader werd op het gelijkvloers aangetroffen, terwijl de lichamen van zijn echtgenote en zoon in een kamer op de eerste verdieping lagen.

Op de lichamen werden geen sporen van geweld aangetroffen. Volgens de Zwitserse pers houdt de politie ernstig rekening met de hypothese van een overdosis medicijnen.  

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site https://www.zelfmoord1813.be/.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Larry Floru

  Oordelen en veroordelen, wat kan onze maatschappij hard zijn. Hopelijk komt vanaf vandaag niemand meer op de gedachte een wanhoopsdaad te plegen. Wat zou de wereld er anders uitzien, maar we moeten afstappen van alleen maar ideaalprenten. De wereld is hard en niet gelijk.

 • Susie Casteleyn

  Zit het in het koppeke dan gaat het er niet meer uit, maar daarvoor je kind zijn leven afnemen? Je weet nooit wat er zich achter de deur in een woning afspeelt. Sterkte aan de familie

 • MarliesSchoefs

  oordelen en veroordelen.Iedereen weet het precies beter

 • Wendy Bastiaens

  Beste Ingrid, de meesten hier hebben geen idee van sociologie of psychologie, nog minder van depressie.En het zijn net die mensen die vaak een oordeel vellen over anderen. Heb het eerder zelf meegemaakt en maak het nu opnieuw mee hoe onwetendheid gevoelige, vaak overijverige mensen kapot maakt, omdat ze het gevoel krijgen niet thuis te horen in deze harde samenleving. Een rode- neuzen dag voor volwassenen, een onderdompeling in wat een èchte depressie eigenlijk is, zou zo slecht nog niet zijn..

 • Souad Hsini

  Spijtif dat hij zijn vrouw en zoon heedt meegenomen