Vader geeft pedofiel pak slaag: "Ik hoop dat elke ouder zo zou handelen"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Opschudding in een rustig straatje in Amsterdam gisteren: een vermoedelijke pedofiel trok er zijn broek naar beneden in de buurt van een driejarig meisje. De vader van het kind kreeg de verdachte man te pakken en gaf hem een fikse oplawaai. De dader raakte niet ernstig gewond, maar moest wel naar het ziekenhuis. Hij is nu aangehouden.

De vader in kwestie deed zijn verhaal voor de camera. "De kinderen waren buiten aan het spelen, vijf meter voor de deur. Op een gegeven moment hoor ik mijn vriendin schreeuwen. Zij stond in de keuken te kijken. Ik moest op mijn sokken naar buiten rennen, ik dacht dat een van de kinderen gevallen was. Toen werden er echter andere dingen geschreeuwd: 'pedofiel' en 'broek naar beneden'."

"Ik ben er achteraan gerend. Ik mag hopen dat elke ouder zo zou handelen. Wij hebben nog geluk, maar dit is een gevaar voor kinderen. Mijn dochter is 3 jaar en zijn auto stond te draaien. Als je er goed over begint na te denken, word je misselijk. Zo'n mensen mogen niet vrij op straat rondlopen. Nu gaat het goed met mijn dochtertje, er is gelukkig niets gebeurd. Ze is gewoon geschrokken, net als ik. Ik ben boos, maar ook blij dat het zo afgelopen is", besluit de man.